Spania. Român, arestat după un schimb de focuri ca-n filme. Era parte a unei rețele de producție de droguri

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Agenții Gărzii Civile au arestat opt persoane de naționalitate sârbă, slovacă și română în calitate de presupuși membri ai unei organizații criminale internaționale legate de cultivarea și traficul de marijuana.  

În timpul perchezițiilor efectuate în mai multe locații din Tarragona, agenții au confiscat peste 3.100 de plante, aproape 86.000 de grame din aceeași substanță pregătită pentru distribuție, precum și 5.700 de grame de resturi de plante pentru fabricarea de derivați de hașiș, 3 arme de foc, 36.000 euro în bancnote și monede contrafăcute și aproximativ 6.000 de euro numerar.

Liderul organizației criminale, de naționalitate slovacă, exercita un control strict asupra subordonaților săi. Avea chiar și un sistem de supraveghere a clădirilor în care se cultiva marijuana și supraveghea astfel producția în timp real, scrie publicația cronicaglobal.elespanol.com.

Pentru a împiedica alte bande să fure drogurile precum și pentru a evita să fie detectat de poliție, aceștia au adoptat măsuri importante de securitate, cum ar fi monitorizarea clădirilor în care erau depozitate substanțele stupefiante.

Sistem de producție industrială

 

Liderii organizației, cetățeanul slovac și partenerul său de naționalitate română, supravegheau fiecare dintre clădirile în care erau cultivate drogurile și erau responsabili de contactul cu viitorii cumpărători. Ceilalți membri ai clanului îngrijeau și supravegheau plantația.

Oamneii legii au fost surprinși de măsurile de securitate ridicate. Printre acestea, supraveghere video perimetrală cu circuit închis, detectoare de mișcare, linii de perimetru cu infraroșu. În interior, polițiștii au descoperit un sistem de producție industrială, cu un laborator dotat cu cea mai nouă tehnologie, unde s-au experimentat noi tipuri de marijuana pentru a obține plantele. 

Schimb de focuri

 

Într-una dintre perchezițiile efectuate într-o casă de la marginea localității Riudons, agenții au fost întâmpinați cu mai multe focuri de armă de doi indivizi care se aflau în interiorul clădirii. Aici au reușit să prindă un sârb și un român.

Cei arestați, șase bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 28 și 60 de ani, sunt acuzați de infracțiunile de organizare criminală, deținere ilegală de arme și trafic de droguri. Cei șase au fost arestați, fără posibilitatea de eliberare pe cauțiune.

VIDEO

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel