Spania RELAXEAZĂ restricțiile pentru copiii sub 14 ani. Ce vor avea voie să facă

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Guvernul spaniol relaxează restricțiile pentru copii cu vârste de până la 14 ani. Ce vor avea voie să facă, începând de luni, 27 aprilie. 

Minorii de până în 14 ani vor avea voie să iasă pe stradă, începând cu 27 aprilie. Acest lucru a fost decis astăzi de Consiliul Miniștrilor, cu recomandarea prealabilă a comitetului științific.

Purtătorul de cuvânt al guvernului și ministrul finanțelor, Maria Jesus Montero, a anunțat în această dimineață, într-o conferință de presă, această noutate în mobilitatea copiilor. Astfel, copii vor putea însoți un adult în activități care sunt permise în stare de urgență, cum ar fi la cumpărături, la farmacie, medic, bancă sau chioșc pentru a cumpăra ziarul.

Decretul, a explicat Montero, nu stabilește un interval din zi anume. "Nu este delimitat", a spus ea, potrivit publicației ElPais.

În ceea ce privește restul minorilor, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, ministrul a dat asigurări că aceștia pot efectua toate aceste activități zilnice.

Deși va fi scris un ghid explicativ, Montero a cerut cetățenilor să acționeze cu "bun simț" atunci când ies cu copiii și să respecte toate măsurile de securitate.

Purtătorul de cuvânt nu crede, de asemenea, că mersul la supermarket ar putea prezenta un risc mai mare pentru minori decât să meargă la plimbare, deoarece, a spus ea, nu există mulțimi și există măsuri de securitate.

"Avem încredere în tați și mame, care vor controla copiii"

Dacă această măsură va funcționa "va fi extinsă la alte tipuri de activități care sunt îndrăgite de familii", a mai anunțat Maria Jesus Montero.

 (w670)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel