Spania. Prostituată româncă, creierul „La Magdalena”. Chef, ucis. „Nu am de gând să înghit acest rahat, erau doi români și o c***ă”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Alexandra C., o prostituată româncă, ar fi fost „creierul” operațiunii „La Magdalena” din Zaragoza, Spania. 

După mai bine de 10 ani, procesul împotriva lui Brahim N., Mihai S., Vasile C. și Alexandra C. a început miercuri la Curtea Provincială din Zaragoza, pentru presupusa lor implicare în crima cunoscută sub numele de „La Magdalena”. 

Aproximativ 700 de euro și o cantitate mică de cocaină și marijuana. Acesta a fost prada slabă pentru care l-au ucis pe bucătarul Luis Bernal López, în vârstă de 51 de ani, în apartamentul său de pe strada Cortesías din cartierul La Magdalena din Zaragoza. Infracțiunea s-a produs în noaptea de 20-21 iunie 2009, dar a fost nevoie de 11 ani pentru a-i pune pe cei trei presupuși făptași și pe femeia care ar fi colaborat cu ei sub acuzare. 

 

Există suficiente dovezi pentru a condamna?

 

Există suficiente dovezi pentru a condamna? Pentru procurorul Pilar Cavero și avocatul familiei victimei, Soraya Laborda, nu există nicio îndoială.

„Ar fi putut lua banii, bijuteriile și marijuana pe care le avea, dar au decis să-i fure viața”, a spus Laborda.

Procurorii au prezentat ancheta Omuciderilor „care, datorită noilor tehnologii, au reușit să identifice o amprentă care a fost găsită în faimoasa geantă Galerías Primero în care erau foarfecele folosit pentru a ataca victima”. Cu investigațiile și raportul criminalistic în mână, procurorul a indicat că Brahim N. era prezent la locul crimei și că era însoțit de Mihai S. și Vasile C.. Aceasta din urmă se bazează pe declarația pe care Alexandra C. a făcut-o Poliției când a fost arestată în 2017 și că a indicat că Vasile i-a mărturisit-o.

De asemenea, au subliniat faptul că însuși Brahim N. a izbucnit în momentul arestării sale: „Nu am de gând să înghit acest rahat, erau doi români și o c***ă”. Toate acestea au fost verificate cu interceptări ale telefonului mobil care arată că se cunosc și că se aflau în zona La Magdalena în acea zi, potrivit Poliției Naționale. 

Prin urmare, Parchetul a decis să modifice sentința inițială și să solicite 26 de ani de închisoare pentru Brahim N., Mihai S. și Vasile C. în calitate de autori ai crimei și a unei alte tâlhării cu violență și sechestrare și a redus pedeapsa Alexandrei C. de la 13 la 3 ani pe motiv că nu a participat la atac, dar că a dat informații despre bucătar la cererea proxenetului ei. Avocatul acuzării a cerut o pedeapsă mai mare, de 27 de ani pentru bărbați.

 

Avocații apărării cer achitarea: „Poliția nu a putut corobora nimic cu probe”

 

Avocații apărării, Olga Oseira, Carmen Sánchez Herrero, Juan Carlos Macarrón și Saúl Rubio, au insistat că toți trebuie achitați

„Ancheta constă în 2.000 de pagini, Poliția a realizat 100 de interviuri în 2009 și nu obținut nimic, apoi în 2017 a ieșit un tipar care spune că este amprenta lui Brahim, dar nimic altceva”, a spus Macarrón, care a insistat că „anchetatorii nu au găsit nicio altă urmă sau amprente, sau fire de păr sau piele la locul crimei care să confirme faptul că românii au fost acolo”.

Oseira și Sánchez, care îi apără pe cei doi români, au subliniat că există doar indicații despre acești doi inculpați și că „Poliția nu a putut corobora nimic cu probe”.

Aceștia au explicat că sunt doar acuzați de declarația româncei care are „motive false” împotriva lor pentru că a fost maltratată și obligată să practice prostituția.

„În 2009 i-au luat o declarație ca martor, acolo nu poate minți și nu a spus nimic, dar în 2017, cu dreptul de a minți, l-a atacat pe Vasile C.”, a spus Sánchez Herrero.

Oseira, la rândul său, a subliniat că din cele 2.000 de pagini de cercetare doar în patru apare Mihai S. și că este identificat prin date „dar nu s-a verificat dacă locuia în acel bar de pe bulevardul Madrid pe care Brahim N. a spus că a fost ceea ce a dus la arestarea sa”.

Ambii au reamintit, potrivit elperiodicodearagon.com că procurorii „forțează” să caute probe pentru a confirma declarația româncei, iar în acest caz există o singură amprentă.

Procesul va continua și săptămâna viitoare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel