Spania: Patru români, membrii unei reţele de trafic de droguri, arestaţi. Cum operau infractorii

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
spania_retea_droguri
spania_retea_droguri

Garda civilă a arestat 14 persoane, ca presupuşi autori ai infracțiunilor de trafic de droguri şi apartenență la un grup infracțional. Membrii grupării distribuiau cocaină în Guardamar del Segura, Novelda și Madrid.

 

În februarie anul trecut, ca urmare a decesului unui toxicoman, Poliția Judiciară a Gărzii Civile din Guardamar del Segura (Alicante) a demarat o anchetă privind un grup de persoane care achiziționa și distribuia cocaină, atât în ​​Guardamar del Segura, cât și în zonele din apropiere. Cocaina era asigurată de un al doilea grup, cu sediul în Novelda.

În timpul investigațiilor, s-a stabilit că ambele grupuri au convenit să cumpere un kilogram de cocaină de la o altă bandă de infractori din Madrid, pentru care s-au întâlnit pe fata de 20 iulie în Alicante. Aceasta întâlnire a  monitorizată, culminând cu arestarea a șapte persoane și confiscarea unui kilogram de cocaină şi a sumei de 30.000 de euro. În aceeași zi, încă 2 persoane au fost arestate, la Monóvar și Novelda, iar a doua zi ate 5 persoane, în Guardamar del Segura.

Din perchezițiile la domiciliul membrilor grupării au fost confiscate mai mult de jumătate de kilogram de cocaină, 4 vehicule, 16 telefoane, 35.000 de euro în numerar și alte 53.000 din conturile bancare. Cei 14 deținuți: doi bărbați columbieni (de 26 și 35 de ani), un român (de 36 de ani), doi italieni (de 67 și 48 de ani), doi marocani (de 45 și 30 de ani), patru spanioli (de  44, 45, 33 și, respectiv, 47 de ani) și 3 românce (de 37, 46 și, respectiv, 28 de ani),au fost duşi în faţa Curții din Torrevieja, ca presupuşi autori ai infracţiunii privind traficul de droguri şi apartenență la un grup infracțional, transmite  elperiodicodeaqui.com.

Prin această operațiune, poliţiştii au reuşit nu doar să desfiinţeze un grup infracțional bine organizat, dar şi să elimine mai multe puncte de distribuție a drogurilor în regiunile Alicante din Vega Baja și Medio Vinalopó și în orașul Madrid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel