Spania. Patru ani de la decesul primei cântărețe transgender. Un român, suspect în cazul morții ei. La Veneno a sfârşit într-o baltă de sânge

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Cristina La Veneno
Cristina La Veneno

Acum patru ani, pe 11 noiembrie 2018, Cristina La Veneno a murit. Vedeta a fost găsită rănită de iubitul ei, un cetăţean român. Potrivit tânărului, el ar fi găsit-o pe Cristina întinsă pe jos și cu o lovitură la cap. Deși s-a spus că tânăra Cristina La Veneno a murit din cauza unui accident nefericit, familia sa încă pune la îndoială această versiune.

Potrivit criminologului Óscar Tarruella, pe 4 noiembrie 2018, vecinii au declarat că au auzit bătăi și țipete puternice în casa Cristinei și a iubitului ei Alin. Pe 5 noiembrie, Cristina Ortiz (un transsexual) a sunat la 112, raportând că este amenințată de fostul ei iubit. Însă când Poliția a ajuns la domiciliu tinerei, aceasta le-a spus că totul este în regulă. Potrivit lui Tarruella, aceasta este o eroare gravă a protocolului, deoarece Cristina ar putea fi fost amenințată din interior și nici măcar nu ar fi deschis ușa.  Noaptea, Cristina a fost găsită plină de sânge și vânătăi pe canapeaua din sufragerie. Alin a declarat că tânăra a căzut. Ambulanța a sosit o jumătate de oră mai târziu și Cristina a ajuns la spital cu o leziune gravă la cap, care în cele din fost fatală.

Cristina a fost o cântăreață spaniolă, actriță, lucrătoare sexuală și personalitate media. Cristina (numită La Veneno) a fost una dintre primele femei transgender, cunoscută în Spania.

 

Vecinii povestesc despre scandaluri şi bătăi 

 

Alin Bogdan Cali, presupusul partener al Cristinei, a declarat la secția de poliție că a format un cuplu cu Cristina Ortíz Rodríguez, de doi ani și jumătate. Polițiștii l-au întrebat despre ce s-a întâmplat cu o zi înainte de accident, pe 5 noiembrie, când ar fi existat o certare puternică între ei. Alin le-a spus poliţiştilor că Cristina îi dăduse 40 sau 50 de euro pentru a recupera un telefon mobil de la o cunoștință. Cearta ar fi început deoarece Alin s-a întors acasă drogat şi fără bani. Tânăra s-a supărat şi i-a cerut să părăsească casa, în timp ce suna la poliție. Alin a spus că a stat la uşă până tânăra l-a lăsat să intre. Apoi, la ora 12 dimineața, bărbatul a ieșit în stradă să vândă fier vechi găsit într-un container de gunoi și s-a întors pe la 4 sau 5 după-amiaza. După ce a petrecut după-amiaza împreună, Alin a părăsit din nou casa și „s-a întors la ora 23:30, când a găsit-o inconștientă și întinsă pe canapea, cu hainele pătate de sânge și cu o lovitură la cap, scrie elperiodico.com. 

 

Familia Cristinei a plătit românului 7.000 de euro

 

Mai mulți vecini ai Cristina Rodríguez au fost chemați să depună mărturie la secția de poliție. Prima este Lidia Esther Britez, o vecină a cuplului, care a spus „că au existat lupte și zgomote provenite de la vecinii de la primul etaj, unde locuiește o femeie,  pe nume Cristina ( cunoscută sub numele de La Veneno) împreună cu iubitul ei de origine română".

După moartea fetei, Alin a refuzat să părăsească casa. Mai mult, chiar a început să vândă hainele și bunurile partenerei. În cele din urmă, familia Cristinei a plătit românului 7.000 de euro, pentru ca acesta să plece din casă. Alin ar fi folosit acei bani pentru a reveni în România.  Cu toate acestea, românul s-a întors în Spania, iar acum este citat să depună mărturie pentru un jaf cu violență la Madrid în 2018.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel