Spania: OFICIAL. Noi restricții dure în Catalonia, de sărbători

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Catalonia modifică orele de închidere pentru baruri și restaurante, adunările de familie și mobilitatea în timpul Crăciunului.

Măsurile vor fi în vigoare în perioada 21 decembrie - 11 ianuarie, cu unele excepții pentru sărbători. Guvernul a comandat un plan de inspecție pentru spațiile deschise publicului pentru a se asigura că se respectă măsurile. Întâlnirile vor fi de maximum 6 persoane, cu excepția sărbătorilor de Crăciun,. Barurile și restaurantele se pot deschide pentru a servi micul dejun și prânzul și, dacă livrează mâncare, și  cina. Mobilitatea devine regională, exceptând plecările către reședințe secundare, case de familie sau hoteluri cu rezervare.

Vicepreședintele Generalității, Pere Aragonès , și „consilierul” pentru președinție, Meritxell Budó, au  anunțat vineri dmineață noile restricții pentru Crăciun din cauza creșterii cazurilor de covid-19 în Catalonia.

Prima modificare a acestor noi măsuri: reuniunile de familie până la 11 ianuarie va fi cu maximum 6 persoane. Cu toate acestea, în sărbătorile de Crăciun (24, 25 și 26, 31, 1 și 6) există excepții: maximum 10 persoane corespunzătoare a 2 familii . Recomandare pentru menținerea „bulei de coexistență“ cât mai mult posibil.

Bula de coexistență

 

A doua schimbare: mobilitatea în Catalunia este redusă, cu excepția vizitelor la rude și prieteni. În Catalonia, mobilitatea este limitată la zona locală până pe 11 ianuarie, pe tot parcursul săptămânii. O altă excepție; o bulă de coexistență se poate muta din regiunea sa în alta unde își are a doua reședință sau unde locuiește o rudă sau unde are o rezervare la hotel. Dar numai bula de coexistență.

Blocarea pe timp de noapte este menținută. Excepții: noaptea de 24 și noaptea de 31, până la ora 01:00.

A treia schimbare: Efectele asupra sectoarelor economice: Barurile și restaurantele se pot deschide pentru a servi micul dejun și prânzul. O pot face în două intervale de timp: de la 07:30 la 09:30 și de la 13:00 la 15:30. Cei care fac mâncare pot lua cina între orele 19:00 și 22:00 și până la 23:00 dacă au livrare la domiciliu. Maximă capacitate va fi de 30% în interior și cu un maxim de 4 persoane (6 dacă acestea sunt din aceeași bulă de coexistența). Cu utilizarea obligatorie a unei măști, cu excepția cazului în care se consumă alimete și băuturi. 

Aragonès: „Nu va fi Crăciunul pe care ni  l-am dorit, nu are cum să fie“.

 

Magazinele vor rămâne deschise cu aceleași limitări ca și până acum, dar sălile de sport și restaurante situate în centre comerciale sunt închise. Activitățile sportive și de fitness vor fi menținute, dar cu utilizarea măștii. Prin urmare, activitățile de intensitate ridicată care nu pot fi realizate cu o mască sunt interzise. Dacă activitățile sunt în aer liber, nu va fi necesară o mască.

Măsurile vor intra în vigoare în perioada 21 decembrie - 11 ianuarie, cu unele excepții pentru sărbători. Luni, 28 decembrie, situația și măsurile vor fi reevaluate.

"Nu va fi Crăciunul pe care ni  l-am dorit, nu are cum să fie. Nu înseamnă o revenire la punctul 0, ci o reducere a capacității, a programelor și a mobilității, care va fi regională. Cu siguranță este un pas înapoi ", a început Aragonès, care a reamintit că există țări europene care au impus restricții de sărbători: Germania, Olanda, Regatul Unit sau Franța. El a apelat încă o dată la responsabilitatea cetățeanului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel