Spania: O româncă are de dat un milion de euro bebelușului ei, pe care îl lăsase să moară

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O româncă de 34 de ani, din Caceres, Spania, va sta 10 ani după gratii și va trebui să plătească un milion de euro despăgubiri celui mai mic copil. După ce a născut, femeia nu a avut grijă de copil, lăsându-l efectiv să moară. Salvat de medici la limită, copilul a rămas cu traume pe care nu le va recupera niciodată.

Curtea Provincială din Cáceres a condamnat o româncă de 34 de ani, de origine română, la opt ani de închisoare pentru tentativă de omor asupra fiului nou-născut, și încă doi ani de închisoare pentru abandon de familie prin  părăsirea,  sau lăsarea fără ajutor, expunându-i la suferințe fizice sau morale a altor patru copii. Evenimentul șocant a avut loc în Extremadura, în orașul Cáceres.

Românca de 34 de ani este mama a șase copii, dintre care unul - cel mai mare, de 16 ani, locuiește în România. Începând cu 2008, femeia este în atenția serviciilor sociale ale Primăriei fiind asistată burse și prestații sociale, pe lângă acordarea de locuințe sociale.

În august 2017, românca a rămas însărcinată cu al șaselea copil, însă a fost o sarcină nedorită, mai ales că în septembrie 2017 actualul său partener, tatăl copilului pe care urma să-l aibă și al încă unuia, care avea atunci un an, a intrat în închisoare. După aceste eveniment, femeia nu a mai avut grijă de copii. De îngrijirea lor s-a ocupat fiul ei de 10 ani, care făcea de mâncare și chiar își punea ceasul să sune pentru a le da celor mici biberonul cu lapte.  Băiatul de 10 ani ajunsese să abandoneze școala din cauza sarcinilor pe care le avea de îndeplinit acasă, în lipsa preocupării mamei.

Bebelușul „arăta ca o mumie, cu mâinile și buzele negre și ochii scufundați în orbite"

 

Mama nu și-a dorit încă un copil și nici nu a mers la medic în timpul sarcinii. Ea a născut acasă pe 25 aprilie 2018, cu ajutorul fiului ei în vârstă de 10 ani, care, ajutat de o vecină, a sesizat serviciile medicale, astfel încât mama și nou-născutul au fost duși la spital, unde au plecat două zile mai târziu. Copilul cântărea 2.670 de grame. Când s-a întors acasă ea a continuat să-i neglijeze pe copii și inclusiv pe nou-născut, de care tot fratele mai mare a avut grijă, potrivit hoy.es.

Numai că starea bebelușului se înrăutățea pe zi ce trece. Pe 15 iunie 2018, femeia s-a întâlnit cu mama sa la o șuetă, iar când s-au întors acasă, bunica bebelușului a văzut că micuțul, „arăta ca o mumie, cu oasele craniului marcate, mâinile și buzele negre și ochii scufundați în orbite". La insistențele bunicii, bebelușul a ajuns la camera de gardă, în stare critică: pierduse 26% din greutatea avută la naștere. Băiețelul, cu prognostic de supraviețuire rezervat, a fost internat timp de 33 de zile. A reușit să supraviețuiască, dar a suferit traume ireversibile, cu o atrofie cerebrală și o întârziere globală în dezvoltarea motorie și cognitivă.

Curtea a retras mamei autoritatea părintească a acestui fiu dar și a celorlalți patru copii. De asemenea, trebuie să-l compenseze pe cel mai mic cu un milion de euro. Cei cinci copii au rămas acum în grija autorității tutelare a municipiului Caceres.

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel