Spania. O bandă specializată în jafuri violente a fost destructurată. Printre arestați se află și români

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:

Agenții Poliției Naționale au finalizat o operațiune de combatere a furturilor violente. Aceștia au reținut șapte persoane, printre care și români, presupuși membri ai unui grup infracțional organizat, care au jefuit locuințe, în unele cazuri cu proprietarii în interior.

Infractorii erau implicați, de asemenea, în traficul de droguri, fiind depistată o cultură indoor cu 290 de plante de marijuana pe care infractorii o aveau într-una dintre locuințe. Au fost de asemenea confiscate și 12.5 grame de cocaină, mai multe instrumente specializate pentru spargerea încuietorilor și patru pistoale cu gloanțe oarbe, pe lângă alte arme deja cunoscute, folosite în atacuri.

Investigațiile au avut la origine un eveniment care a avut loc într-o casă situată în orașul Alicante, acolo unde doi indivizi au intrat cu forța peste o femeie în vârstă de 75 de ani, conform El periodic.

 

Cei doi infractori au pretins că sunt polițiști pentru a face victima să le deschidă ușa

 

Pentru a câștiga încrederea victimei, cei doi indivizi au bătut la ușă și au pretins că sunt ofițeri de poliție, unul dintre ei purtând o șapcă și un tricou cu înscrisuri ale poliției, cu presupusa intenție de a-i înmâna un bilet.

Când victima a deschis ușa, ambii indivizi au intrat în casă folosind violența, împingând victima înăuntru în timp ce îi acopereau gura, pentru ca mai apoi să o ducă în sufragerie, acolo unde au legat-o cu bandă adezivă. 

Agresorii i-au spus victimei că vor să ia doar bijuteriile și banii, însă aceasta le-a spus că nu are nimic, întrucât este pensionară. Aceștia au pus-o să le arate contul bancar să vadă dacă într-adevăr nu are bani deloc. 

Când au văzut că nu vor reuși să obțină nicio pradă de la victima lor, după ce au căutat neîncetat prin toată casa și, în fața iminentei întoarceri acasă a uneia dintre rudele victimei, aceștia au dezlegat-o și au părăsit casa fără a obține nimic.

 

În urma perchezițiilor domiciliare au fost arestati șapte membrii ai bandei de infractori

 

Investigațiile Poliției din Alicate i-au condus pe anchetatori la o rețea infracțională dedicată în principal traficului de droguri și la jafuri în interiorul locuințelor, atât cu violență sau intimidare. 

Au fost efectuate patru percheziții domiciliare: două au fost în Alicante, una în San Juan Pueblo și o a patra în orașul Elda, realizându-se arestarea a șapte dintre membrii rețelei. 

Astfel, operațiunea, care a durat mai multe luni, a culminat și cu confiscarea a 12,5 grame de cocaină și cântare de precizie. De asemenea, au fost confiscate diverse arme interzise folosite de grupul infracțional pentru a efectua atacurile asupra locuințelor, cum ar fi; patru pistoale simulate cu o cantitate mare de muniție cu gloanțe oarbe pentru acestea, un pistol electric de tip taser, două săbii de tip katana și o rolă de bandă adezivă.

 

Printre cei șapte reținuți se află și persoane de naționalitate română

 

Pe de altă parte au fost găsite multiple instrumente specializate (târnăcoape, spray-uri, plastice, extractoare de popice), destinate forțării încuietorilor de la ușile locuințelor prin diverse tehnici în care erau experți, cum ar fi impresionarea, lovirea sau chiar strecurarea.

Cei 7 reținuți, cinci bărbați și două femei, de naționalități română, braziliană, filipineză și spaniolă, cu vârste cuprinse între 24 și 44 de ani, majoritatea cu antecedente, au fost puși la dispoziția Tribunalului de Instrucție al Gărzii din orașul Alicante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel