Spania. O bandă de hoți români terorizează un cartier din Malaga. Țintele preferate: bătrânii singuri în lift

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Pensionarul de 86 de ani jefuit de româncă (Foto: Malaga Hoy)
Pensionarul de 86 de ani jefuit de româncă (Foto: Malaga Hoy)

O bandă de hoți români a terorizat un cartier al orașului spaniol Malaga. Locuitorii din Huelin au raportat mai multe agresiuni asupra bătrânilor și asupra magazinelor mici.  

Mai mulți români au terorizat locuitorii cartierului Huelin din orașul spaniol Malaga. Potrivit presei locale, țintele preferate ale hoților sunt bătrâni care merg singuri pe stradă sau urcă singuri în bloc și magazinele mici.

Cotidianul Malaga Hoy prezintă povestea lui Juan Hernandez, un bărbat de 86 de ani cu probleme de mobilitate. Pentru a merge, el folosește un premergător. Pensionarul a fost una dintre ultimele victime ale jafurilor care, potrivit asociației Parque del Mar, au fost suferite de persoane în vârstă și, de asemenea, de comercianții din cartierul Huelin.

Cazul acestui octogenar datează de vinerea trecută când, în jurul orei 3 după-amiaza, a intrat pe scara locuinței sale, situată în zona Héroe de Sostoa. Acolo a întâlnit o femeie care a insistat să intre cu el în lift. Deși a refuzat, bătrânul tot a fost jefuit.

"Nu am lăsat-o să intre pentru că nu o cunoșteam deloc. Ea a început să se chinuie și să mă împingă în lift", povestește Juan Hernandez.

Bătrânul crede că tânăra, cel mai probabil româncă, l-a urmărit și l-a așteptat. El susține că nu a mai văzut-o niciodată.

"Vorbea în monosilabe, nu am înțeles-o. În busculadă, a găsit portofelul pe care îl aveam în buzunarul din spate" , își amintește octogenarul. Abia când Juan a urcat la el acasă și și-a scos cheile pentru a intra, și-a dat seama că îi lipsește portofelul care, pe lângă cardurile bancare, conținea și 300 de euro numerar. A mers imediat la poliție pentru a depune plângere.

Bandă de români specializată pe tâlhării

 

Poliția Națională a deschis deja o anchetă pentru a clarifica cele întâmplate. Anchetatorii care s-au ocupat de caz trec în revistă imaginile camerei de securitate care este instalată în clădire. Cercetările vor stabili dacă autoarea faptelor este o femeie de naționalitate română și dacă aceasta face parte din banda specializată în agresiuni asupra persoanelor în vârstă.

Potrivit președintelui asociației Parque del Mar, Isabel Romero, cazul lui Juan este încă unul din multele tâlhării care au avut loc din decembrie în cartier și care au ca victime bătrâni și comercianți.

"Frica și neliniștea domnesc în cartier", spune Romero.

Între timp, le cere oamenilor care au pățit fapte similare să se prezinte la organele de poliție și să depună plângere. "Cei mai importanți suntem noi", afirmă președintele, care avertizează că prezența polițiștilor în cartier "s-a redus considerabil" în ultima perioadă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel