Spania. O afacere pusă pe roți de un român și trei complici. Au câștigat mii de euro, din furtul capacelor de canalizare

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
spania arestat dupa ce a furat capace de canalizare
spania arestat dupa ce a furat capace de canalizare

La sfârșitul lunii martie, agenții Gărzii Civile au reținut un tânăr spaniol, în vârstă de 24 de ani, presupus autor al furtului a 160 de capcane de scurgere a râului în orașul Jávea. Capacele erau transportate în vehiculul său la un magazin de fier vechi din Benisa, de unde erau trimise pentru a fi topite în Valencia.

Din acest motiv, trei persoane implicate în această afacere au fost arestate. În cursul lunii martie, Consiliul municipal Jávea a informat Garda Civilă cu privire la îndepărtarea a 160 de capace de canalizare. Valoarea capacelor din fontă, care au fost furate, se ridică la 19.200 de euro, deoarece un singur capac costă 120 de euro. 

Mai mult, pe lângă daunele economice provocate, exista și riscul ca trecătorii să se rănească. De altfel, o persoană s-a ales cu picior rupt, după ce a căzut într-o gaură de canalizare fără capac. Confruntați cu pericolul, oamenii din zonă s-au alarmat și au depus zeci de plângeri, scrie lavanguardia.com.  

Din acest motiv, Garda Civilă din Xàbia a început o investigație, în cadrul căreia agenții au descoperit un automobil plin cu capace de canalizare, care se îndrepta spre un depozit de fier vechi situat într-un zona industrială din orașul vecin Benisa. În urma finalizării anchetei, forțele de ordine au reușit să-l surprindă în flagrant pe presupusul autor al furturilor. Acesta a fost surprins în timp de vindea capacele depozitului de fier vechi.

În urma perchezițiilor depozitului, oamenii legi au găsit 35 de capace și numeroase nereguli în jurnalele depozitului.  Șoferul spaniol a fost acuzat de furt, în timp ce muncitorii de la depozit (un român și doi moldoveni, cu vârste cuprinse între 33 și 41 de ani) au fost acuzați, la rândul lor, de primirea bunurilor furate. Capacele furate au fost returnate Consiliului municipal Xàbia. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel