Spania. Muncitori români, sclavi pentru conaționali: bătuți crunt, puși să doarmă pe podea și fără mâncare (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Polițiștii din Spania au arestat, astăzi, 11 membri ai rețelei de traficanți de persoane, dintre care zece cetățeni români și o femeie originară din Honduras, precum și cu eliberarea a 9 muncitori români exploatați de aceștia.

Conform eldiadevalladolid.com, rețeaua românească opera în localitatea Medina del Campo și a fost acuzată de exploatarea a zeci de muncitori sezonieri sub sclavie. 

Victimele lucrau zilnic câte 12 ore, fără pauze, fără dreptul la zile libere, cu un salariu de 5,50 euro pe oră pe care de cele mai multe ori nu-l primeau. Mai mult, aceștia erau cazați șapte într-o cameră, mulți dintre ei dormind pe podea, înghesuiți, în condiții deplorabile și fără mâncare. La final de lună ei trebuiau să achite câte 150 euro/persoană pentru aceste condiții.

„Muncitorii erau oameni vulnerabili, cu un nivel de educație scăzut, o situație economică foarte precară și care nu cunoșteau deloc limba și legislația spaniolă. Organizația le-a plătit biletele de autocar pentru a-i aduce în Spania și, odată ajunși aici, erau cazați în diferite apartamente din localitatea Medina del Campo, unde stăteau înghesuiți, în condiții deplorabile și fără provizii, constrânși să doarmă pe podea, câte șapte în cameră, și erau obligați să plătească și 150 de euro pentru asta”, au precizat autoritățile din Spania.

 

Plătiți cu 5,50 euro pe oră 

 

Românii din rețea îi băteau crunt pe conaționali pentru „a-i putea control mai ușor”. Victimele erau transportate de dimineață cu niște autoutilitare pe câmpurile din provincie și erau obligați să muncească până la 12 ore pe zi.

„Nu știau dacă sunt înregistrați la Securitatea Socială, nu aveau dreptul la concedii sau zile libere și salariul lor era de 5,50 euro pe oră, bani pe care nu îi primeau de obicei", subliniază anchetatorii.

 

Muncitorii români, paravan pentru afaceri ilegale 

 

De asemenea, autoritățile au constatat că șefii organizației au folosit unii dintre acești lucrători ca paravan pentru afacerea lor ilegală, deschizând conturi bancare pe numele lor în care erau transferați banii primiți de la fermierii pentru care lucrau, evitând astfel să fie descoperiți de Garda de Finanțe.

Poliția spaniolă a mai constatat și că unul dintre membrii principali ai rețelei se ocupa cu falsificarea permiselor de conducere străine.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel