Spania. Muncitor român, lăsat fără suflare după ce a fost atacat de un cerb

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
sursa foto: Pixabay
sursa foto: Pixabay

Un român de 42 de ani a murit duminica aceasta în urma rănilor provocate de un cerb. Bărbatul, care lucra ca păstor în Muniáin, provincia Navarra, era de puțin timp în locul respectiv.

Un cetățean român în vârstă de 42 de ani a murit duminică dimineața în urma rănilor provocate de un cerb la o fermă zootehnică din Muniáin de la Solana, unde lucra. Pe lângă animalele obișnuite, această fermă include o turmă de cerbi și căprioare.

Poliția Forală a primit un apel în jurul orei 11:35 dimineața prin care era informată, într-o manieră foarte nervoasă, despre descoperirea cadavrului. Patrule de poliție din Estella și Pamplona, precum și o unitate de asistență medicală avansată și un elicopter medical au sosit la Muniáin, dar nu au putut face nimic pentru victimă, care pierduse deja mult sânge în urma mai multor plăgi încolțite și vânătăi la nivelul toracelui provocate de atacul animalului.

Nu s-a mai putut face nimic pentru a-i salva viața, iar poliția judiciară din Estella s-a ocupat de anchetă. Cadavrul a fost găsit de un vecin care se dusese să vadă animalele însoțit de tânărul său nepot.

Spania. Muncitor român, lăsat fără suflare după ce a fost atacat de un cerb

 

Românul decedat duminica aceasta în urma rănilor provocate de un cerb, Juan, făcea parte dintr-un grup de ciobani și muncitori care lucrau la ferma de animale a lui Pedro Sánchez de Muniáin și care locuiesc în acest oraș situat la sud de Estella. Deși Juan se afla în Muniáin de mai puțin timp decât colegii săi, grupul de români era perfect integrat în sat. Un grup de tineri din Muniáin a călătorit chiar cu ei în această vară în România pentru a le cunoaște locurile de origine.

Primarul din Muniáin de la Solana, Javier Fernández Velasco, a declarat că toată comunitatea este consternată de ceea ce s-a întâmplat; „acesta este un oraș mic și aceste vești te marchează".

Motivele pentru care muncitorul a plecat în țarcul masculilor sunt necunoscute. "Nu știm ce s-a întâmplat. Acum căprioarele sunt în perioada de rut, devin foarte nervoase și agresive și de aceea masculii sunt separați de femele. Când se termină, copiii pot să se apropie de ei, le dau de mâncare în gură și îi ating", a comentat primarul.

Citește și: Suedia. Răsturnare de situație în cazul muncitorului român lăsat fără viață de o antilopă, la zoo: Anchetatorii au reconstituit cazul

 

Această fermă zootehnică din Muniáin de la Solana, pe lângă turma de oi obișnuită în zonă, are și alte tipuri de animale. Într-un reportaj publicat în Diario de Navarra în aprilie anul trecut, proprietarul, Pedro Sánchez de Muniáin, a declarat că deține opt boi, mai mulți păuni și acest grup de căprioare, format din trei cerbi și douăsprezece femele. A început acest hobby în 2008, când a achiziționat primele trei exemplare, pe care le-a crescut de atunci până la completarea grupului actual de cincisprezece exemplare.

În funcție de perioada anului, acestea sunt ținute împreună sau separat. Sezonul de rut pentru masculi începe în septembrie și se încheie la începutul lunii octombrie. Cu excepția acestui sezon, comportamentul acestor animale este de obicei docil: "Sunt foarte calme și lasă oamenii să se apropie de ele. Uneori, copiii le dau un măr, pâine, legume sau altceva de mâncare", a comentat atunci Pedro Sánchez de Muniáin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel