Spania. Mesajele românului care a împușcat trei colegi: „Sărbători fericite, ticăloșilor!”. Eugen a semănat teroare: „Se plângea de toate”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Noi detalii apar după ce Eugen, românul de 45 de ani, a semănat teroare, ieri, în orașul spaniol Tarragona. 

Agentul de pază Marin Eugen Sabău a fost o „persoană periculoasă”, potrivit comandanților care au coordonat marți operațiunea de prindere a acestuia. Avea un arsenal de arme de foc și a opus rezistență până ce a fost lovit de o ploaie de gloanțe trase de polițiști. Izbucnirea violentă împotriva celor care erau șefii lui la serviciu și fuga ulterioară pentru a evita asediul poliției, a fost plină de furie. 

Autoritățile au recunoscut că au reușit să strângă o mulțime de informații pentru a analiza momentele de furie nestăpânită ale agentului de securitate, cunoscut colegilor ca Eugen.

„Cazul este în curs de cercetare judiciară”, a precizat comisarul Josep Maria Estela, care a evitat dezvăluirea detaliilor despre posibilul motiv al împușcăturii.

 

Eugen ar fi vrut să se răzbune

 

În ciuda acestui lucru, ancheta indică răzbunarea drept aspect declanșator al atacului cu armă de foc. Reamintim că Eugen lucra la o companie dedicată serviciilor de supraveghere și control.

„Nu pot decât să cred că nimeni nu a văzut acele e-mailuri, pentru că în cazul unei companii de securitate am înțeles că s-ar fi luat măsuri”, a spus un fost partener al bărbatului la aflarea despre mesajele amenințătoare pe care Eugen le-ar fi trimis șefilor lui.

„Sărbători fericite, nenorociților”, a spus Eugen într-un e-mail provocator, potrivit elpais.com. Mesajul a fost însoțit de câteva fotografii în care românul apare afișând diverse arme, îmbrăcat în vesta de uniformă portocalie.

[citeste si]

 

„Se plângea aproape întotdeauna, de toate”

 

În vârstă de 45 de ani și originar din România, Eugen lucra de zece ani ca agent de securitate în zona Tarragona. Fabricile, magazinele și zonele comerciale au fost cele mai frecvente destinații pentru un angajat cu „caracter complicat”, potrivit unora dintre colegii săi.

„Se plângea aproape întotdeauna, de toate”, spune un gardian cu care împărțea câteva ture. Eugen fusese într-un concediu de lungă durată și relațiile cu compania erau tensionate. Surse sindicale indică faptul că relația proastă a dus la demiterea și înrădăcinarea resentimentelor pe care paznicul o avea față de societate.

Marți, la ora 11:00 dimineața, a apărut înarmat la sediul Securitas din Plaça Prim, în centrul Tarragona. În interiorul birourilor a găsit managerul, inspectorul de zonă și șeful serviciului. A fost o ceartă și i-a împușcat pe toți trei.

Mossosi raportează că a avut loc „o luptă”. A fost, în orice caz, o luptă foarte inegală, cu agresorul înarmat, confruntat cu vulnerabilitatea celorlalte persoane. Bilanțul este de trei victime, una fiind în stare foarte gravă. Într-un birou era și secretara care nu a fost atacată.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel