Spania. Românul care a sechestrat și împușcat trei foști colegi și un polițist, „neutralizat“ de mascați: Eugen, prins după un schimb de focuri

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Trei persoane au fost rănite, după ce au fost sechestrate de un român. Autorul împușcăturilor, cu o armă de foc, este un fost angajat al unei firme de pază. Victimele sunt foști colegi ai presupusului atacator. Faptele s-au petrecut marți dimineață, în jurul orei 11.00, într-un local din Tarragona. Agresorul a fugit de la locul faptei, iar Mossos d'Esquadra au inițiat o operațiune de amploare, pentru a-l localiza și aresta. El a fost găsit spre seară, când a fost rănit într-o ambuscadă creată de mascați, și transportat cu elicopterul la spital.

Fostul agent de securitate român, baricadat într-o clădire abandonată de pe un câmp din Tarragona, a fost "neutralizat" după ce a împușcat trei foști colegi și un polițist. Poliția a organizat o amplă operațiune de căutare într-o zonă forestieră.

Grupul Special de Intervenție al Mossos d'Esquadra a reușit să-l aresteze, marți seară, pe Marin Eugen S., în vârstă de 45 de ani și de naționalitate română, după ce s-a baricadat, timp de ore întregi, într-o clădire abandonată în mijlocul câmpului din comuna Riudoms (Tarragona). Ofițerii au precizat că suspectul a fost "neutralizat și arestat", după ce a fost rănit în schimbul de focuri cu poliția și a fost transportat la spital cu un elicopter.

A fost sfârșitul evadării românului, angajat ca agent de securitate, care, înarmat și periculos, a pus în șah poliția catalană pe tot parcursul zilei de marți, potrivit El Mundo.

Vezi și: Spania. Un român și-a împușcat trei colegi după ce i-a amenințat cu pistoale și săbii: Poliția bănuiește că Eugen plănuiește un masacru

 

Cu câteva ore mai devreme, la scurt timp după ora 11.00, el a mers la sediul fostei sale companii de securitate din Plaça General Prim din Tarragona și a deschis focul asupra foștilor săi colegi, rănind trei lucrători cu răni prin împușcare. Managerul este în stare critică, iar alți doi angajați, un bărbat și o femeie, au suferit răni grave. Toți trei au fost duși la spital.

 

Românul care a sechestrat și împușcat trei foști colegi și un polițist, „neutralizat“ 

 

Surse din cadrul poliției sugerează că suspectul, care a fugit de la locul faptei, ar putea fi tulburat mintal. După ce și-a împușcat foștii colegi, bărbatul a fugit cu un autoturism gri, model Citroën Saxo, înarmat cu un pistol și o pușcă. Mossos a înființat apoi un punct de control pentru a-l prinde, iar la unul dintre ele, situat la un sens giratoriu de pe N-420 în Reus, suspectul a tras asupra unui ofițer care a fost și el grav rănit.

Din acest motiv, perimetrul de căutare a fost extins cu ajutorul unui elicopter și al mai multor patrule. În cele din urmă, suspectul s-a baricadat într-o casă de țară din Riudoms, iar grupurile speciale ale Mossos l-au înconjurat până când l-au luat cu asalt și s-au auzit mai multe focuri de armă. Împreună cu oamenii legii, și serviciile medicale de urgență au intrat în clădire.

Bărbatul urmărit era înarmat cu o pușcă și mai multe pistoale și purta o vestă antiglonț. Mossos a încercat să negocieze cu el prin telefon, dar fără succes, deoarece acesta a refuzat să se predea. Surse din cadrul poliției au remarcat experiența sa în utilizarea armelor, datorită profesiei sale de agent de securitate.

 

Românul, mesaj de sărbători pentru șefi: „Hoților și rasiștilor“

 

De asemenea, a reieșit că deținutul a trimis un mesaj foștilor săi colegi de la compania Securitas, în care îi felicita de sărbători, iar apoi îi insulta și îi numea "hoți și rasiști". Prin urmare, anchetatorii cred că agresiunea are legătură cu o datorie pe care suspectul o avea față de compania pentru care plecase recent să lucreze.

În acest sens, Mossos a explicat că atacul suspectului asupra companiei de securitate din Tarragona "ar putea" fi premeditat și că înainte de a trage s-a bătut cu foștii săi colegi. El a evadat apoi din birou, astfel că agenții au desfășurat un "dispozitiv de tip cușcă" cu un perimetru pentru a-l împiedica să părăsească zona, deși acesta a tras asupra unui punct de control și a rănit un agent.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel