Spania. Măștile vor continua să fie obligatorii în avioane. Anunțul, făcut de ministrul Transporturilor

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Măștile vor continua să fie obligatorii în avioane. Ministrul Transporturilor din Spania, Raquel Sánchez, a anunțat acest lucru în cadrul sesiunii extraordinare a Congresului Deputaților.

Ministrul Transporturilor din Spania, Raquel Sánchez, a explicat în Congresul Deputaților că utilizarea măștilor de față în avioane va continua să fie obligatorie și a făcut referire la acest lucru în cazul aeroporturilor.

"În cazul transportului aerian, în primul rând, având în vedere evoluția situației de urgență sanitară cauzată de COVID-19, Decretul-lege regal elimină obligația de a aplica în aeroporturi liniile directoare operaționale legate de pandemie și stabilește că utilizarea măștilor, luarea temperaturii și distanța în cozile de control sunt recomandări", a explicat Sánchez.

Spania. Măștile vor continua să fie obligatorii în avioane

 

Astfel, acesta certifică faptul că nu există nicio modificare în ceea ce privește utilizarea obligatorie a măștilor în aeronave, care sunt în continuare obligatorii. Toate acestea după o confuzie generală datorată cuvintelor ministrului Sánchez referitoare la "transportul aerian", în care guvernul părea să anunțe sfârșitul măștii în avioane.

Masca este obligatorie pe zborurile comerciale din vara anului 2020. Deși, la 11 mai, Agenția Europeană de Siguranță a Aviației (AESA) și Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) au retras recomandarea ca această măsură să fie obligatorie la bordul aeronavelor, a fost lăsată la latitudinea fiecărei țări și companii aeriene să decidă dacă retrag sau mențin această măsură. Spania nu și-a schimbat criteriile, astfel încât acesta continuă să fie obligatoriu pentru zborurile spre și dinspre Spania.

Nu există o dată pentru eliminarea măștilor de față în transportul public

 

În ceea ce privește retragerea măștii de pe mijloacele de transport în comun, ministrul Sănătății, Carolina Darias, nu s-a aventurat să dea o dată. Întrebat în legătură cu această chestiune după Consiliul de Miniștri de marțea trecută, Darias a făcut apel la prudență, în ciuda faptului că "ne aflăm în faza finală a pandemiei", și a lăsat la latitudinea "experților" să decidă dacă este posibilă o modificare a criteriilor.

"Practic, trăim o viață normală, iar masca a fost un element de protecție-bariere foarte important. Întotdeauna am mers mână în mână cu experții și acest lucru va continua să se întâmple", a declarat ministrul Sănătății.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel