Spania. Mărturiile ROMÂNILOR prinși în INUNDAȚIILE devastatoare din Madrid

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

O furtună de o oră a făcut dezastru în zona Madridului. A plouat torenţial, iar pe unele străzi, transformate în râuri, maşinile au fost purtate ca nişte jucării. Sute de maşini au fost distruse, iar localnicii au trecut prin clipe de groază. În zonă trăiesc şi mii de români. 

„Niciodată nu am văzut aşa ceva! E devastat tot oraşul”, a spus Dorina, româncă stabilită în Arganda del Rey, potrivit Observator.

Furtună puternică în Arganda del Rey, un oraş aflat la 30 de kilometri de Madrid. Un râu învolburat a înghiţit şoseaua principală.

Apa a luat tot ce i-a ieşit în cale. Inclusiv maşini. Ana, o româncă stabilită în oraş, a privit înspăimântată cum furtuna venită din senin prinde proporţii apocaliptice.

Au căzut 50 de litri pe metru pătrat. Şi a lovit şi grindina. Stratul de gheaţă depus a fost atât de înalt că a trebuit înlăturat cu lopata.

„Pe mine şi pe fată ne-a prins, eram plecate la cumpărături, şi ne-a prins pe stradă. I-am acoperit capul fetei cu mâinile. Şi vreau să vă spun că sunt vânătă pe gât, sunt vânătă pe mână, şi asta în două minute cât am făcut până acasă” - Ana, româncă din Arganda del Rey

Serviciile de urgenţă au transmis mesaje de alertă pe telefon. Iar sirenele au anunţat pericolul. Din fericire, ploaia a pornit la o oră la care spaniolii erau în pauza de masă, la adăpost. Tot sudul ţării a fost afectat de fenomenele extreme.

Pagubele materiale sunt însemnate. Magazinele au fost inundate, iar în unele oraşe gheaţa a atins câţiva centimentri. Oamenii nu îşi fac griji. Primăria şi firmele de asigurări oferă despăgubiri pentru astfel de situaţii grave. Şi, din fericire, nimeni nu a fost grav rănit.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel