Spania mărește salariul minim cu 22%. Ministrul Economiei spaniole, mesaj

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Drapel Spania
Drapel Spania

Spania, a patra economie a zonei euro, îşi va reduce deficitul public în 2019, în pofida temerilor legate de implementarea unor măsuri considerate populiste, a afirmat, luni, ministrul Economiei, Nadia Calvińo, într-un interviu acordat CNBC. 

Poate cea mai surprinzătoare măsură din proiectul de buget pe 2019 o reprezintă majorarea cu 22% a salariului minim lunar, la 900 de euro (1.024 dolari). Calvino a explicat pentru CNBC că a existat o scădere a salariilor reale care trebuia rezolvată. În acelaşi timp, a explicat oficialul spaniol, "această măsură nu este una izolată", ţinând cont că bugetul prevede şi măsuri de sprijinire a întreprinderilor mici şi mijlocii. 

Luna aceasta, Comisia Europeană a trimis o scrisoare Spaniei în care a avertizat că reducerea deficitului structural planificată pentru 2019 este cu 0,25% sub nivelul la care s-au angajat anterior autorităţile de la Madrid. 

Totuşi, Nadia Calvińo a declarat că Executivul îşi menţine angajamentul de a reduce deficitul. 

"Nu ne-am redus obiectivul în domeniul reducerii deficitului public. Anul acesta intenţia era să avem un deficit de 2,2% din PIB, dar, de fapt, atunci când am preluat mandatul, în iunie, am făcut un studiu intern şi am realizat că va fi aproape de 2,7% din PIB, astfel încât obiectivul nostru este să reducem deficitul între 2018 şi 2019 cu 0,9 puncte procentuale", a explicat oficialul spaniol. 

Spania ar urma să înregistreze o creştere economică de 2,6% în 2018 şi de 2,3% în 2019, peste media din UE. 

Economia spaniolă a intrat în cel de-al cincilea an de expansiune, rezistând şocurilor externe şi turbulenţelor politice şi determinând cele trei mari agenţii de evaluare financiară să îmbunătăţească ratingul suveran în ultimele luni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel