Spania. Mai mulţi moldoveni, arestaţi. Prinși cu acte false

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
spania_masina_politie
spania_masina_politie

Agenții Poliției Naționale au arestat, săptămâna trecută, la Palma 13 persoane, acuzate de infracţiunea de falsificarea actelor şi încălcarea Legii străinilor.

 

Potrivit unui comunicat al Poliţiei din Insulele Baleare, ancheta a început pe 15 octombrie, când Poliția Națională a emis către Oficiul Unic pentru Imigrări un raport care indica faptul că au fost deţinute patru persoane, prinse cu acte de identitate române false. Fiind interogaţi, cei patru cetățeni străini au spus că sunt cetățeni ai Republicii Moldova și au plătit între 200 și 1.000 de euro pentru a obține cărțile de identitate românești.

 

Angajați de o companie deținută tot de un moldovean

 

Pe măsură ce ancheta a continuat, Poliția Națională a constatat că cei patru moldoveni cu documente false lucrau ca muncitori într-o companie de construcții, deținută de un bărbat, cu reședința legală în Spania. Patronul firmei de construcţii este acuzat de favorizarea imigrației ilegale. Mai mult, oamenii legii au stabilit că la această firmă lucrau  şi alţi angajaţi de naționalitate română. După verificarea atentă a actelor a tuturor angajaţilor, oamenii legii au constatat că şi cărțile lor de identitate erau, de asemenea, false și că deținătorii actelor erau cetățeni ai Republicii Moldova, scrie elmundo.es.

Ancheta a fost finalizată cu arestarea a 14 persoane. Dintre acestea, 13 ca presupuși autori ai infracțiunii de falsificare a documentelor și încălcarea legii imigrației. De asemenea, a fost atestat şi proprietarul firmei de construcții, acuzat de favorizarea migraţiei ilegale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel