Spania. Madridul vrea să ÎNCHIDĂ complet granițele: "Cifrele sunt teribile!"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
prtoteste_spania_madrid
prtoteste_spania_madrid

Autoritătile din Madrid iau în calcul să închidă granițele regiunii, ceea ce ar însemna restricții suplimentare dure pentru locuitorii din această regiune. 

Madridul și-ar putea închide complet granițele, o decizie în acest sens urmând să fie discutată în ședința de astăzi a Guvernului de la Madrid. Autoritățile propun instituirea unui "blocaj perimetral", ceea ce înseamnă că cetățenii nu ar putea intra sau ieși fără un motiv întemeiat, cum ar fi locul de muncă sau vizita la medic.

Măsura vine înainte de două weekend-uri speciale pentru madrileni: pe 2 noiembrie este o sărbătoare în unele regiuni din Spania (Madrid, Andaluzia, Aragón, Asturias, Castilla y León și Extremadura), iar pe 9 noiembrie este o sărbătoare regională.

Propunerea de lockdown a evidențiat diviziunile din cadrul guvernului regional, care este condus de o alianță de centru-dreapta a Partidului Popular (PP) și Ciudadanos (Cetățeni), susținută de extrema dreaptă Vox.

Închiderea totală a Madridului, discutată în ședința de Guvern de miercuri

 

Vicepremierul Ignacio Aguado de la Ciudadanos a anunțat, marți, că va recomanda închiderea perimetrală a regiunii Madrid.

"Voi propune premierului închiderea regiunii Madrid pentru că urmează două weekend-uri extinse în regiune”, a spus Isabel Díaz Ayuso, într-un interviu acordat rețelei de televiziune spaniole Telecinco, potrivit El Pais.

"Există întotdeauna multă circulație în aceste weekend-uri. Cred că este important să restricționăm circulația, astfel încât să putem ajunge la Crăciun cu puțină speranță, iar curba infecțiilor să scadă".

Díaz Ayuso nu a spus când ar putea intra în vigoare măsura sau cât va dura.

Viceprimarul orașului Madrid, Begoña Villacís, a susținut, de asemenea, închiderea perimetrului regional. "Trebuie să fim conștienți că suntem în mijlocul unui al doilea val și cifrele sunt teribile”, a declarat ea pentru rețeaua spaniolă Antena 3. "Ceea ce este cel mai important este salvarea de vieți și înțelegerea faptului că acțiunile în timp util pot evita multe tragedii pe termen lung”.

Surse apropiate premierului spun că decizia finală cu privire la plasarea regiunii sub un blocaj perimetral va ajunge la "departamentul de sănătate și la epidemiologii lor”.

Madridul nu este prima regiune care ia în calcul această măsură

 

Madridul nu este prima regiune care are în vedere închiderea frontierelor sale, în încercarea de a încetini răspândirea coronavirusului. După ce guvernul spaniol a declarat duminică o nouă stare de alertă, autoritățile din Aragón, Asturias și Țara Bascilor au anunțat că vor folosi cadrul legal pentru a închide frontierele regiunii lor.

Guvernul andaluz se gândea, de asemenea, la o acțiune similară marți.

Alte două regiuni, Navarra și La Rioja, și-au închis teritoriul săptămâna trecută.

madrid inchide granitele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel