Spania îşi deschide frontierele turiştilor vaccinaţi anti-COVID-19 şi croazierelor internaţionale

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Spania permite de luni intrarea călătorilor care pot face dovada vaccinării anti-COVID-19 şi autorizează ancorarea navelor de croazieră, marcând astfel începerea sezonului estival, cel mai important al anului, relatează EFE.

Schema completă a vaccinării trebuie încheiată cu 14 zile înainte de călătorie, cu serurile marca Pfizer, Moderna, AstraZeneca sau Janssen, autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), sau cu cele produse de Sinopharm şi Sinovac-Coronavac.

Potrivit autorităţilor spaniole, toţi pasagerii care vin pe calea aerului sau maritimă vor trebui să completeze în prealabil un formular de control sanitar pe site sau pe aplicaţia Spain Travel Health, privind vaccinarea, efectuarea unui test, sau dacă au trecut prin boala COVID-19.

În cazul frontierei terestre, toate persoanele de peste 6 ani venite din ţări de risc în Spania trebuie să prezinte unul dintre certificatele sus menţionate.

Nu vor putea totuşi intra în ţară turiştii veniţi din Brazilia, India sau Africa de Sid sau din zonele aşa numite de risc.

 

Documentele trebuie redactate în spaniolă, engleză, franceză sau germană



Spania va testa certificatul verde digital, un cod QR convenit între cele 27 de ţări ale Uniunii Europene, care atestă că turistul nu are COVID-19 pentru că s-a vaccinat, a depăşit boala sau a prezentat un test negativ. Normele spaniole vor admite şi testele rapide antigen aprobate de UE, precum şi testele PCR.

Documentele trebuie redactate în spaniolă, engleză, franceză sau germană, iar dacă nu este posibil, certificatul de atestare trebuie însoţit de o traducere în spaniolă autorizată de un organism oficial.

Spania, o putere turistică mondială, speră să recupereze puţin câte puţin acest sector grav afectat de restricţiile internaţionale de călătorie impuse de pandemie.

Ridicarea de luni a interdicţiei impusă navelor de croazieră internaţionale este însoţită însă de măsuri care vizează ca aceste vase să circule la o capacitate de ocupare de maximum 70-75 %.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel