Spania. Înmormântări ca la „drive-thru”. Participanții fac „live” pentru rudele și prietenii rămași acasă (VIDEO)

Un reportaj CNN arată cum dricurile trec prin fața bisericii sunt ca mașinile printr-un drive-thru.

Spania a impus restricții stricte la fel ca și alte țări europene, privind desfășurarea înmormântărilor. Doar cinci persoane au voie să fie prezente la funeralii, pentru a-și lua rămas bun, iar totul durează 5 minute.

Părintele Edduar, un preot catolic îmbrăcat pentru Liturghie, iese din clădire pentru a saluta membrii familiei care își iau rămas-bun de la cei dragi. Șoferul deschide portbagajul, se vede doar un simplu sicriu din lemn. Stând în spatele mașinii, familia păstrează distanța.

Părintele Edduar stropește caseta sigilată cu apă sfințită. Apoi, totul se termină. Nu există elogiu, nici vizită, nici înmormântare publică. Aproape că nu este timp pentru o revedere.

 

„Puteți vedea pe fețele lor marea durere”

 

Pe măsură ce sicriul se îndepărtează, altul îi ia locul câteva momente mai târziu. Scurtele ceremonii sunt aproape la fel de constante ca fluxul de căldură care scapă din coșul crematoriului.

„Puteți vedea pe fețele lor marea durere", a spus părintele Edduar.

 

„Live" pe rețelele sociale pentru rudele și prietenii rămași acasă

 

Unii participanți la funeralii fac câte un „live" pe rețelele sociale pentru rudele și prietenii rămași acasă care vor să vadă și ele funeraliile. Nu acesta e finalul pe care și l-au imaginat mulți.

Bisericile din Spania au fost închise după ce s-a declarat starea de urgență, astfel că populația majoritar catolică din această țară nu mai poate vedea un preot catolic decât acolo, la cimitir.

„S-ar putea să sune puțin ciudat, dar consider un privilegiu, să fiu alături de ei în acest moment crucial", a spus preotul Edduar.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI


Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.22
YesMy