Spania. Incidenţa cazurilor de COVID, în creștere

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Spania Focar uriaş de COVID-19 după o excursie studenţeasca
Spania Focar uriaş de COVID-19 după o excursie studenţeasca

După o săptămână de creştere a cazurilor în rândul populaţiei tinere nevaccinate, Spania a ajuns la o incidenţă de 152 de cazuri de coronavirus la suta de mii de locuitori.

Bucuria că incidenţa a scăzut sub 100 de cazuri la 100.000 de locuitori a durat puţin în Spania, deoarece relaxarea restricţiilor a dus la o creştere explozivă a numărului de persoane infectate cu coronavirus. Au fost raportate, ieri, peste 12.000 de contaminări noi şi 27 de decese, iar regiunile mari sunt la pragul de risc ridicat din punct de vedere epidemiologic.

Spania este acum a treia ţară din Uniune, după Portugalia şi Cipru, cu cea mai mare rată a infectărilor, având însă cel mai mic procent de decese (sub 6%) înregistrate la un milion de locuitori în ultimele două săptămâni. Creşterea curbei epidemiologice se observă în special în rândul tinerilor nevaccinaţi, rata infectărilor ajungând în unele provincii, cum este Barcelona, la peste 750 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Noile focare de COVID sunt în localităţile de pe litoralul Mării Mediterane, dar şi în nordul ţării şi în Tenerife, din Insulele Canare. Unii specialişti se tem că incidenţa atât de mare în rândul populaţiei tinere din Spania este un risc pentru vizitatori şi ar putea afecta din nou turismul, fiind un motiv pentru schimbarea destinaţiei de vacanţă, transmite radioiasi.ro. Spania a reuşit să vaccineze din decembrie până acum cu o doză mai mult de jumătate din populaţie, adică aproape 26 de milioane de persoane. În medie, se administrează 3.700.000 de doze de vaccin pe săptămână.  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel