Zborurile Cluj – Madrid au fost reluate de Blue Air, după relaxarea restricțiilor de călătorie  

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Operatorul autohton Blue Air a decis să reia cursa Cluj-Napoca – Madrid, după relaxarea progresivă a restricțiilor de călătorie de pe relația Spania. Zborurile au două frecvențe săptămânale, fără obligativitatea unui test sau a carantinei.

De pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) Blue Air mai are în operare destinațiile Paris Charles De Gaulle, Barcelona, Amsterdam, Dublin, Larnaca, Burgas, București Otopeni și Constanța. Luna trecută Guvernul României a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic, în funcție de incidența cazurilor de coronavirus.

Spania figurează pe lista verde, alături de majoritatea statelor europene, cu excepția Marii Britanii. Italia, Grecia. Cei care vin din zonele galbenă și roșie trebuie să stea în carantină la intrarea în România. Persoanele care au trecut prin infecția cu COVID-19, cele vaccinate și cele care au test negativ sunt scutite de carantină. În plus, sunt scutiți de carantină cei care stau mai puțin de trei zile pe teritoriul României, transmite transilvaniabusiness.ro.

Blue Air a introdus o aeronavă Boeing de tip YR-MXA pentru zborurile sale de pe AIAIC. Comisia Europeană a aprobat o garanție românească pentru împrumuturi menită să despăgubească Blue Air cu până la 62 de milioane de lei pentru daunele suferite ca urmare a pandemiei, în temeiul normelor europene privind ajutoarele de stat. Banii vor fi folosiți pentru a-și acoperi nevoile urgente și imediate de lichidități. Pe AIAIC mai operează zboruri de linie companiile Wizz Air, TAROM, Lufthansa, Turkish Airlines, Ryanair, Lot, HiSky.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel