Spania a modificat decretul pentru starea de urgență. Regulile stricte care îi vor afecta inclusiv pe români

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Guvernul spaniol a modificat Decretul Regal RD 463/20, astfel încât de la miezul nopții din această noapte, doar șoferul va putea circula cu mașina, interzicând deplasarea cu însoțitori. În cazul nerespectării acestei reguli, sancțiunea se poate ridica la o sumă minimă de 300 de euro și maxim 1000 de euro.

Această modificare a decretului din 14 martie presupune limitarea libertății de circulație pe drumurile publice.

În ceea ce privește utilizarea vehiculului privat, modificarea prevede că circulația persoanelor trebuie să se facă individual , cu excepția cazului în care sunt însoțite persoane cu dizabilități, minori, vârstnici sau există o cauză justificată în mod corespunzător.

Această posibilă sancțiune se adaugă celor deja cunoscute pentru ocolirea „închiderii", care este permis să fie abandonat doar pentru sarcini precum cumpărarea de alimente, produse farmaceutice și necesități de bază, precum și participarea la centre, servicii și unități de sănătate, îngrijirea persoanelor în vârstă, minori, dependenți, persoane cu dizabilități sau în special persoane vulnerabile.

De asemenea, este permisă deplasarea la locul de muncă pentru a-și desfășura activitatea, asigurarea profesională sau profesională, precum și întoarcerea la locul de reședință obișnuită.

În afară de aceste presupuneri, nu vom putea călători cu mașina, nici în oraș și nici pe drum, decât în cazul vehiculelor de transport cu scopul de a garanta aprovizionarea.

Amenzile, conform Legii securității cetățenilor din 2015, pot varia între 601 și 30.000 de euro.

Românii reprezintă în acest moment cea mai mare comunitate de străini din Spania. Conform datelor disponibile de la autorităţile spaniole, numărul românilor rezidenţi în Spania este de puţin peste 1 milion de persoane.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel