Spania. Grupare, din care făcea parte și un român, specializată în furtul de catalizatoare auto, destructurată

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Spania. Grupare, din care făcea parte și un român, specializată în furtul de catalizatoare auto, destructurată
Spania. Grupare, din care făcea parte și un român, specializată în furtul de catalizatoare auto, destructurată

Patru bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 27 de ani, unul dintre ei cu antecedente penale, au fost arestați de către agenții Poliției Naționale, în cadrul operațiunii Platino. Din gruparea infracțională, formată din patru bărbați, făcea parte și un român.

Operațiunea Platino s-a finalizat de destructurarea unei bande infracționale, formată din patru bărbați de naționalități diferite, un spanioli, un român și doi venezueleni, cu vârste cuprinse între 19 și 27 de ani, stabiliți în Cartierul Granada din Zaidín. Gruparea criminală era specializată în furtul convertoarelor catalitice de la mașinile parcate pe drumurile publice.

Agenții au depistat cel puțin 28 de furturi ale acestor piese auto, iar la percheziții au descoperit mai multe instrumente folosite în astfel de furturi.  Începând cu luna mai, agenții au detectat o creștere a reclamațiilor privind furtul de piese auto, în special a catalizatorilor, care aveau loc în cartierul Zaidín. Hoții acționau dimineața devreme, în timp ce vehiculele erau parcate pe drumurile publice, relatează ideal.es.

 

Fiecare membru al grupării avea funcții bine stabilite 

 

Gruparea de hoți era bine organizată. Aceștia dețineau cricuri hidraulice, cu care ridicau vehiculele. Unul dintre hoți intra sub mașină și sustrăgea piesa auto, iar un alt infractor stătea la pândă. Impactul economic pentru proprietarii de vehicule este mult mai mare decât beneficiul obținut de infractori, deoarece înlocuirea fiecărei piese furate poate varia între 300 și 1.600 de euro, în funcție de modelul vehiculului. Agenții au localizat o casă din zonă, la parterul căreia hoții păstrau catalizatorii furați. Unul dintre membrii grupării criminale a fost arestat, când era pe punctul de a sustrage un catalizator, vehiculul fiind ridicat cu un cric hidraulic. 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel