Microbuz cu români care veneau din Franța, blocat în Germania: Sute de piese furate, care conțin platină, găsite la bord

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Microbuz cu români care veneau din Franța, blocat în Germania, după ce ofițerii de la poliția de frontieră din Burghausen au oprit un autovehiculul pe autostrada federală 12, ieri în jurul prânzului. În mașina în care se aflau șoferul și 8 pasageri români, vameșii au găsit sute de articole de îmbrăcăminte, dar și peste 200 de catalizatoare auto.

Pe lângă șofer, în vehicul se aflau opt pasageri, împărțiți în două grupuri, care veneau din Franța și doreau să călătorească în România. Când persoanele și vehiculul au fost verificate mai îndeaproape, au fost găsite în jur de 200 convertoare catalitice (n.r. catalizatoare auto) pe lângă numeroase pungi de îmbrăcăminte, care au fost înfășurate în folie și transportate ca bagaje.

Atât numeroasele pungi de îmbrăcăminte, cât și cele aproximativ 200 de convertoare catalitice, în valoare de câteva zeci de mii de euro ar putea fi alocate unuia dintre cele două grupuri de călătorie pe baza notelor șoferului autobuzului. Cei trei bărbați și o femeie cu vârsta cuprinsă între 43 și 51 de ani încărcaseră marfa în autocar în Franța cu ajutorul altor persoane.

Sute de piese furate, care conțin platină, găsite la bord

 

După ce cei patru cetățeni români nu au putut furniza dovada proprietății convertoarelor catalitice și nicio explicație plauzibilă pentru bagajele lor, au existat suspiciuni de bunuri furate. Au fost inițiate proceduri penale împotriva celor patru persoane, iar catalizatoarele au fost confiscate. În Franța, sunt necesare acum investigații suplimentare cu privire la originea pieselor auto.

Se pare că aceste catalizatoare auto conțin câteva grame de metal prețios (platină), așa că ele au devenit foarte „apetisante” pentru hoți, care pur și simplu le taie cu flexul.

Șoferul autobuzului, tot român, a reușit să demonstreze că el însuși nu are nicio legătură cu bunurile furate găsite în autobuz, dar totuși a avut o problemă cu polițiștii de frontieră. Bărbatul în vârstă de 34 de ani nu era autorizat să transporte persoane pe rute comerciale și, prin urmare, a fost și el raportat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel