Spania. „Furtul din dragoste”, metoda hoților români care i-a înspăimântat pe spanioli

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Spania. Mai mulți răniți într-o bătaie violentă între români și columbieni la Lugo
Spania. Mai mulți răniți într-o bătaie violentă între români și columbieni la Lugo

Pensionarii bronzați cu Rolex la mână erau victimele preferate ale unei organizații române „decapitate” zilele trecute de Poliția spaniolă.

Femeile clanului erau cele care se apropiau de persoanele vizate, le îmbrățișau și, în doar câteva secunde, le lăsau fără ceasuri și bijuterii. Un autoturism aștepta în apropiere pentru a ridica rapid "marfa" și pentru a o transporta, în cele din urmă, în România, unde era vândută.

Polițiștii au arestat 42 de persoane (38 în Spania, 3 în România și 1 în Portugalia) și au reușit să recupereze 66 de ceasuri de lux, peste 200 de bijuterii, bani, telefoane mobile și vehicule high-end.

Având ca punct de bază Getafe, Madrid, unde închiriau case rurale, dedicau zile întregi pentru a se deplasa în zone cu potențial mai mare unde furau, după care se întorceau acasă.

Hoții acționau prin „metoda îmbrățișării” sau „furtul din dragoste”. Astfel, aceștia îmbrățișau persoane pe stradă pe motiv că le cunoșteau, însă nu ezitau să folosească violența atunci când lucrurile nu decurgeau bine. Astfel, un bărbat a rămas fără un deget într-una din altercații, iar alta, fără un ochi, scrie abc.es.

Clanurile de romi se deplasau prin România, Italia, Germania, Belgia, Regatul Unit și Franța, astfel încât a fost creată o echipă comună de investigatori spanioli și români care au acționat împreună.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel