Spania. Fetiță româncă de 12 ani, vândută de părinți pentru o datorie: Șase persoane riscă pedepse grele

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Șase persoane, acuzate că au vândut o fetiță româncă de 12 ani pentru o căsătorie forțată, riscă pedepse grele cu închisoarea Tribunalul Provincial din Cordoba îi va judeca în iunie pe acuzați, printre care se numără și mama minorei, pentru care procuratura cere 25 de ani de închisoare.

Cazul fetiței românce de 12 ani vândută de părinții ei din Cordoba pentru o căsătorie forțată pentru a plăti o datorie și reținută de "cumpărătorii" ei în La Coruña - unde a fost eliberată de poliție - va fi judecat în luna iunie a acestui an la Secția a III-a a Tribunalului Provincial din Cordoba. Parchetul din Cordoba va aduce în boxa acuzaților șase inculpați pentru infracțiuni de trafic de persoane, căsătorie forțată, agresiune sexuală asupra unui minor sub 16 ani, abuz sexual și o ultimă infracțiune de reținere ilegală, pentru care riscă pedepse grele cu închisoarea.

Parchetul precizează în declarația scrisă, la care ABC a avut acces, că minora, care avea doar 12 ani, locuia în Cordoba cu mama sa, actuala inculpată, și cu partenerul acesteia, care este de asemenea inculpat în acest caz. În primăvara anului 2021, mama minorei și partenerul acesteia au contractat o datorie semnificativă față de inculpați, pe care aceștia o revendicau insistent de la inculpați.

Fetiță româncă de 12 ani, vândută de părinți pentru o datorie

 

Întrucât mama minorei și partenerul acesteia, actualul inculpat, nu dispuneau de această sumă, au convenit ca minora să fie căsătorită după ritul lor cu un alt minor, nepotul inculpatului. Procurorul arată în declarația sa că mama minorei a acceptat înțelegerea pentru ca ea să îi plătească inculpatului suma pe care părinții fetei o datorau pentru ca, la rândul lor, să o dea creditorilor lor, iar în schimb, odată celebrată căsătoria, i s-a impus minorei această căsătorie forțată. Ulterior, potrivit Parchetului, au avut loc și alte evenimente care ar fi putut afecta libertatea sexuală a minorei și care au făcut, de asemenea, obiectul acestei acuzații din partea Parchetului din Cordoba.

În document se precizează că, în cele din urmă, agenți ai Brigăzii Provinciale a Poliției Judiciare din Cordoba au efectuat o percheziție la casa în care se presupune că se afla minora în Galicia și au reușit să o localizeze.

Pedepse grele cu închisoarea

 

Pentru aceste fapte, Parchetul solicită 10 ani de închisoare pentru toți inculpații, la care se adaugă retragerea autorității părintești a mamei victimei cu privire la fiica sa, precum și doi ani și șase luni de închisoare pentru infracțiunea de căsătorie forțată, în timp ce patru dintre cei șase inculpați, printre care se numără din nou mama minorei victimă a vânzării, riscă alți 13 ani de închisoare și interdicția de a se apropia de minoră. În timp ce doi dintre ceilalți doi inculpați riscă încă zece ani și șase luni de închisoare pentru infracțiunea de agresiune sexuală asupra unui minor cu vârsta sub 16 ani, plus încă șase ani de închisoare pentru infracțiunea de abuz sexual asupra unui minor cu vârsta sub 16 ani.

Trebuie amintit că primele arestări au fost efectuate ca urmare a unei anchete polițienești inițiate la Cordoba. Minora a fost asistată în ziua arestărilor de către Serviciul de Urgențe Sanitare din Galicia și a fost supusă unei expertize medico-legale pentru a se stabili dacă a suferit vreun fel de abuz sau agresiune sexuală.

Inițial, Xunta și-a asumat tutela acestei minore, precum și a altor doi minori și a unui bebeluș, deși, la scurt timp, Delegația pentru Egalitate și Politici Sociale a Guvernului Regional Andaluz din Cordoba a solicitat ca minora să se întoarcă la locul de reședință pentru a fi plasată într-un centru de tutelă pentru minori, în timp ce asistenții sociali vor lucra cu mediul familial al minorei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel