Spania. Fetița ROMÂNCĂ, care a fost „RĂPITĂ” de mama ei, s-a întors în țară în brațele tatălui

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Fetiţa de la Călărași luată de mamă în urmă cu doi ani şi ascunsă în Spania s-a întors acasă în brațele tatălui. 

Potrivit laverdad.es, a fost un proces lung cu bătălii dure în instanțele de judecată. Cuplul a menținut o relație de 18 ani, timp în care au apărut doi copii: un băiat, în vârstă de 17 ani, și o fetiță, în vârstă de 6 ani. În 2016 cuplul de români a divorțat, iar fiul a fost în custodia tatălui, în timp ce fata a rămas în grija mamei. Acordul de divorț a inclus totuși un regim de vizite, astfel încât nimeni să nu piardă contactul cu celălalt copil.

Citește și Belgia. Șofer ROMÂN de TIR, DISPĂRUT de 4 zile. CĂUTĂRI MASIVE și APEL la toți CETĂȚENII

Potrivit procesului, în mai 2017, femeia a cerut consimțământul tatălui de a transfera fata în Spania în timpul celor trei luni de vară. Tatăl s-a opus unei astfel de separări prelungite și apoi a fost lăsată să plece timp de o lună, mai exact până pe 16 iulie. După această perioadă, femeia cu fiica ei nu s-au întors în România, ceea ce l-a determinat pe tată să solicite intervenția instanțelor. A intentat un proces şi şi-a acuzat fosta soţie de răpire internaţională de copii.

În martie 2018, un tribunal din Murcia a dat dreptate tatălui, dar mama a refuzat să elibereze fata şi a deschis un proces în România, acuzândul pe fostul soţ de rele tratamente. Acuzaţiile s-au dovedit nefondate şi justiţia din România a decis că tatăl are custodia copilei.

Citește și Spania. Minoră, RĂPITĂ în plină zi de trei români

Fosta lui soţie l-a căutat şi l-a chemat în Spania acolo unde a predat-o voluntar pe fiica ei tatălui. Sursa citată mai scrie că micuţa a plecat duminică împreună cu tatăl într-o scurtă vacanţă în Tenerife, iar apoi se vor întoarce la Călăraşi, acolo unde îi aşteaptă fratele mai mare al fetiţei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel