Spania. Evadarea unei românce, acuzată de crimă, zădărnicită de un taximetrist: Șoferul l-a recunoscut pe iubitul Elenei și a alertat poliția

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un taximetrist l-a recunoscut pe deținutul asturian care a evadat din León, împreună cu iubita sa, o româncă închisă pentru 10 ani, acuzată de omor,  tâlhărie cu violență și falsificare de documente. Planurile lor de evadare au fost astfel zădărnicite.

Garda Civilă l-a prins pe Miguel Ángel Crespo și pe iubita sa, o româncă, pe calea râului Viacaba după ce a fost recunoscut de taximetristul care l-a dus din Villaviciosa la Viñón.

Totul a început pe marginea unei treceri de pietoni și a ajuns pe marginea unui râu. La 26 octombrie, bărbatul a profitat de trecerea unui camion de mari dimensiuni pentru a evada din închisoarea Mansilla de las Mulas din León. Evadarea, care a inclus furtul unei mașini, agresarea unui octogenar și o cursă cu taxiul care a fost începutul sfârșitului, s-a încheiat ieri la ora 17.15. Garda Civilă l-a prins pe Miguel Ángel Crespo, din Sierras, pe traseul râului Viacaba, în localitatea Vegapallia.

Potrivit unor surse oficiale, deținutul este supus procedurilor polițienești. Când ancheta va fi finalizată, acesta va fi adus în fața instanțelor de judecată și apoi trimis la închisoare.

Traseul a fost deja parcurs de prietena sa și de partenerul de evadare. Elena S., o româncă, în vârstă de 32 de ani, care locuiește în Pontevedra, și care a fost arestată sâmbătă, în timp ce mergea, împreună cu el, pe drumul de la Amandi la Villaviciosa. Crespo a reușit să fugă în fugă prin tufișuri, ea însă nu a făcut-o, iar Parchetul a cerut ca aceasta să fie trimisă la închisoare.

 

Evadarea unei românce, acuzată de crimă, zădărnicită de un taximetrist

 

Tânăra va fi eliberată peste trei ani, după ce va fi ispășit o pedeapsă de zece ani pentru trei infracțiuni: una de omor, pentru care a primit opt ani, alta de tâlhărie cu violență, pentru care a fost pedepsită cu cinci ani, iar cea de-a treia de falsificare de documente, la care s-a adăugat, acum, încă patru luni de pedeapsă.

Pe 26 octombrie, când iubitul ei a decis să evadeze, ea se afla în permisie penitenciară, care urma să se încheie duminică, 31 octombrie, însă a decis să-l însoțească pe acesta într-o aventură care, după ce s-a încheiat brusc, i-a prelungit șederea cuplului într-o unitate penitenciară mai mult decât prevăzuseră. Românca mai avea trei ani de stat. El avea mai puțin și era chiar considerat "un deținut exemplar".

Cheia pentru a pune capăt unei evadări, care a fost anchetată o săptămână la Garda Civilă din Leon și Asturias, a avut-o un șofer de taxi, care, ieri dimineață l-a recunoscut pe bărbatul din Sierras ca fiind clientul pe care îl luase, la ora 10.30, din Villaviciosa până în localitatea Viñón, la intersecția cu Cabranes. Cu aceste informații, agenții și-au concentrat căutările în zona respectivă, până când, la ora 17.15, și-au găsit ținta: Miguel Ángel Crespo se afla pe calea râului Viacaba, în localitatea Vegapallia din Cabranes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel