Spania. Escrocii inventează noi metode de îmbogățire. Cum a reușit un român să obțină, ilegal, 39.000 de euro în câteva secunde

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Spania. Garda Civilă a prins o româncă după un an de căutări și șapte furturi de la persoane în vârstă prin metoda "îmbrățișării" / Sursa foto: freepik.com
Spania. Garda Civilă a prins o româncă după un an de căutări și șapte furturi de la persoane în vârstă prin metoda "îmbrățișării" / Sursa foto: freepik.com

De la inventarea înșelăciunii cu "timbre", care este acum depășită, escrocii continuă să progreseze pentru a se îmbogăți. În acest sens, se perfecționează în folosirea tehnologiilor noi.

Garda Civilă din Guadalajara a reținut un român, acuzat că a însușit 39.000 de euro dintr-o tranzacție economică efectuată de două companii.

Potrivit Gărzii Civile, românul a interceptat conversații și transferuri de date între cele două companii: una din Humanes și cealaltă din Logroño. Apoi s-a dat drept reprezentatul uneia dintre ele, a schimbat datele bancare și a primit banii care nu-i aparțineau.

Spania. Un român s-a baricadat în apartamentul său din Alicante și a amenințat că se va sinucide. Poliția a intervenit în forță

Cele două companii au depus o plângere, în urma căreia a început o anchetă, care s-a încheiat cu investigarea și urmărirea penală a infractorului cibernetic, un cetățean român în vârstă de 38 de ani, care locuiește în Comunitatea Madrid.

De asemenea, este cercetată pentru fraudă și o femeie spaniolă, de 36 de ani, care a făcut cumpărături online cu un card de credit care nu era al ei, scrie guadalajaradiario.es.

Titularul cardului a sesizat că a fost jefuit, când și-a dat seama că din cont au dispărut 3.788 de euro, bani cu care au fost achitate achiziții pe care nu le făcuse.

Cele două persoane sunt acuzate de infracțiunea de înșelăciune și de fals în acte și au fost prezentate la tribunalul de instrucție numărul 3 din Guadalajara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel