Spania. Două prostituate românce se tem să nu ajungă ca Florina: „Mi-e frică, dar nu am altă opțiune de a-mi ajuta familia”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură lasprovincias.es
Sursa foto: captură lasprovincias.es

Romina și Paula, două prostituate românce care frecventează locul unde Florina, în vârstă de 19 ani, a fost găsită ucisă, și-au mărturisit astăzi frica, în presa din Spania.

Sfârșit tragic pentru Florina, tânăra româncă de 19 ani dispărută în timp ce se prostitua în localitatea Albal, comunitatea Valenciana. Sâmbătă dimineață, un vânător a descoperit din întâmplare trupul neînsuflețit al Florinei G., românca dispărută fără urmă pe 08 ianuarie. Era în jurul orei 09.00, când un vânător amator a făcut descoperirea macabră de-a lungul drumului către l’Alter. El a sunat la Poliția Locală, iar oamenii legii au sesizat Garda Civilă. Cadavrul, aflat într-o stare avansată de descompunere, a fost găsit plutind într-un șanț situat între Silla și Albufera.

În acel loc, astăzi se afla un scaun vechi, o pungă, câteva sticle de apă... și o femeie, relatează lasprovincias.es. Este ora 10:30 și Romina se oferă deja clienților foarte aproape de locul în care tânăra Florina a lucrat ca prostituată până acum mai puțin de o lună. Înainte de a fi ucisă și aruncată într-un șanț în Silla.

Romina se află în Spania de 20 de ani. Are fiice pe care le ține la distanță în România și care locuiesc în prezent cu bunica ei. Și ca mulți alții, își ascunde activitatea de rudele sale: „Le mint. Mai bine nu știu. Eu zic că sunt chelneriță”. Acesta a fost ultimul ei loc de muncă în Valencia, acum cinci ani.

Teamă după crimă? „Imaginați-vă... mult. Desigur! Mi-e teamă că ajung ca Florina. Dar nu am altă opțiune de a supraviețui și de a-mi ajuta familia. Trebuie să supraviețuim”, mai spune Romina. În copilărie, ea nu-și imagina o viață de acest fel la 35 de ani, „dar acum trebuie să mergem înainte orice ar fi”.

 

Romina: „Până acum, niciun bărbat nu mi-a făcut rău”

 

În ciuda investigațiilor polițienești repetate care au dezvăluit supunerea față de mafiile acestor femei, ea insistă: „Sunt singură în asta. Pentru că vreau. Nu am nicio presiune și, până acum, niciun bărbat nu mi-a făcut rău. Dar nu știi niciodată...”. Romina are încredere în clienții ei cunoscuți și se asigură că nu mai acceptă alții noi, „pentru orice eventualitate, și mai puțin acum, după ce s-a întâmplat cu Florina”.

Ea asigură că astăzi există mai mult de o duzină de femei care practică în aceeași zonă în care tânăra de 19 ani a fost victima unei infracțiuni. 

O alta este Paula, tot româncă și tot de 35 de ani. De asemenea, și ea speriată după tragedia Florinei. A ajuns în Spania în 2005 și patru ani mai târziu a intrat în întunecata lume a prostituției din propria sa voință. Cel puțin asta spune ea. 

 

Victime ale agresiunilor

 

„Mă doare foarte mult, nu glumesc. Asta mi s-ar putea întâmpla în orice zi...”. Spune asta din experiență, în timp ce arăta spre cicatricea de la marginea unui aparat de ras pe mâna stângă. „Era marocan. A venit ca și client și mi-a furat poșeta. Am rezistat și el mi-a făcut asta”. Alteori a trebuit să suporte „insulte foarte dure”. O altă fată „a fost bătută și jefuită aici acum o lună”.

Din nou, nevoia, insistă Paula, este ceea ce o determină în fiecare dimineață să stea pe un scaun de birou șubred cu telefon mobil și căști. Muzica e ca un balsam ușor pentru viața pe care nu o dorește.

„Am lucrat având grijă de bătrâni, dar slujba s-a terminat. Acum 12 ani am început cu asta. Nu am un proxenet. O fac pentru că așa pot trăi și le pot susține pe sora și pe mama mea. Le trimit bani. Dacă cineva mi-ar da un loc de muncă normal, aș renunța”.

Familia sa din România, spune ea, cunosc soarta tristă: „Știu ce fac și spun că nu este corect. Le spun că nu există nicio problemă. Fie ca Dumnezeu și poliția să mă apere”.

 

„Vin în Spania pentru că aici un bărbat din patru consumă prostituție”

 

Asociațiile precum Caritas, Villa Teresitas și altele ajută femeile din Pista de Silla. Le consideră victime ale prostituției și le oferă sprijin. În măsura în care pot. Potrivit colaboratorului uneia dintre aceste entități, „la întrebarea dacă exercită liber”, ei spun „da, aproape întotdeauna”. Dar ei cred că acest lucru nu este adevărat, „pentru că operațiunile poliției arată că sunt amenințate de mafii. Ele și familiile lor. Silit să răspundă datorilor grele impuse asupra lor”.

După cum reiterează, „vin în Spania pentru că aici un bărbat din patru consumă prostituție. Deoarece există o cerere mare, există multe fete și rețelele o știu. Acest lucru s-ar încheia într-un mod radical și ar căuta alte puncte de vânzare dacă nu ar exista bărbați care să cumpere femei pentru a face sex”.

Între timp, Garda Civilă continuă cercetările în căutarea criminalului Florinei. La ora publicării acestui articol, nu au existat arestări.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel