Spania. Două grupări infracționale, care se ocupau de trafic de droguri, destructurate, după o bătaie sângeroasă

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Spania. Două grupări infracționale, care se ocupau de trafic de droguri, destructurate, după o bătaie sângeroasă
Spania. Două grupări infracționale, care se ocupau de trafic de droguri, destructurate, după o bătaie sângeroasă

Agenții Poliției Naționale au reținut nouă persoane, printre care și români, și au destructurat două grupări criminale, care se ocupau de producția, distribuția și vânzarea de substanțe narcotice, în special marijuana. Cele nouă persoane au fost arestate, după ce s-au luat la bătaie într-o zonă de agrement din Playa de San Juan. În scandalul care a avut loc la mijlocul lunii martie, un tânăr de 28 de ani a fost înjunghiat de trei ori în zone vitale.

Tânărul de 28 de ani, care a fost înjunghiat de trei ori, în zone vitale, a fost dus la spital cu o mașină de lux, care s-a făcut imediat nevăzută. Medici au alertat poliția națională, care a demarat o anchetă. Investigațiile, efectuate de agenții de la Grupul pentru Criminalitate din Alicante, au scos la iveală existența a două grupări criminale, care se ocupă de producția, distribuția și vânzarea de substanțe narcotice.  

Anchetatorii au mai descoperit ca victima făcea parte din una dintre grupările infracționale și că altercația a avut loc în timpul unei întâlniri privind achiziționarea unei cantități de droguri. Între cele două grupări a avut loc o discuție, care s-a transformat într-un scandal sângeros. Doi albanezi l-au atacat cu cuțitele pe tânărul din celălalt grup criminal. Victima a reușit să fugă de cei doi atacatori.

În timpul anchetei, Poliția Națională a depistat și o plantație de marijuana, formată din 1.200 de plane, 2.200 de euro în numerar și diverse materiale necesare cultivării drogurilor. În timpul anchetei, agenții au mai aflat că ambele grupuri criminale au ajuns la un acord și au plătit victimei suma de 6.000 de euro ca să-și retragă plângerea, scrie europapress.es.

Arestările au fost efectuate în orașul Alicante și în San Miguel de Salinas. Mai exact, este vorba despre șapte bărbați și doua femei, cu vârste între 20 și, respectiv, 46 de ani, de naționalitate spaniolă, albaneză, română, moldovenească și marocană. Toți aceștia sunt acuzați de tentativă de omor, trafic de droguri, apartenență la un grup infracțional, infracțiuni împotriva justiției și tăinuire. Cele șapte persoane arestate au fost puse la dispoziția instantelor de instrucție din Guardia de Alicate și Torrevieja, care au dispus arestarea preventivă a celor doi atacatori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel