Spania. Doi soți români au ajuns la închisoare, după ce au "cumpărat" o minoră, ca să se mărite cu fiul lor

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Spania. Doi soți români au ajuns la închisoare, după ce au cumpărat o minoră, ca să se mărite cu fiul lor
Spania. Doi soți români au ajuns la închisoare, după ce au cumpărat o minoră, ca să se mărite cu fiul lor

Tribunalul Provincial Zamora i-a condamnat, joi, la un an de închisoare, pe părinții unui tânăr, care au plătit o sumă de bani pentru ca o minoră se căsătorească cu fiul lor. Cele două familii sunt orgine romă, cetățeni români.

 

Condamnații au acceptat, joi, pedeapsa cu închisoarea, care a fost redusă de la zece ani la un an. Cuplul nu are antecedente penale, au informat surse din justiție. În apărarea lor, cei doi români au spus la romi este o practică obișnuită să se organizeze căsătorii puse la cale de părinți.

Rudele minorei, care acum sunt acuzați de trafic de ființe umane, în scopul căsătoriei forțate, nu au putut fi localizați, pentru a participa la proces.  Cei doi miri aveau 16 și 17 ani, când sora mai mare a minorei și soțul ei, care erau tutori, au acceptat căsătoria în schimbul unei sume de bani, relatează diariodeleon.es.

În urma anchetei poliției, desfășurată în februarie 2018, când minora era deja însărcinată, au fost reținute șapte persoane, care, ulterior, au fost condamnate. Singura persoană care a fost arestată provizoriu a fost cumnatul victimei. Bărbatul a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru două infracțiuni de trafic de persoane și un la an și jumătate de închisoare pentru abuzuri sexuale asupra unei minore. Pentru căsătoria pusă la cale, părinții băiatului au plătit 8.000 de euro, conform magistraților Curții Provinciale din Zamora. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel