Fetițe răpite de tatăl lor în Tenerife: Cadavrul Oliviei, de 6 ani, găsit într-un sac pe fundul mării. Ana, de doar un an, de negăsit

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Anchetatorii sunt siguri că rămășițele găsite pe fundul mării, în Oceanul Atlantic, aparțin Oliviei, una dintre cele două surioare răpite de tatăl lor pe 27 aprilie în Tenerife. Anchetatorii încă o caută pe Ana, fetița de doar un an, dispărută în acea noapte alături de sora și tatăl ei.

Joi, sonarul a detectat un sac ancorat în largul portului Güimar, același port din care Tomás Gimeno a plecat în noaptea dispariției sale. Nici urmă, însă, de bărbatul de 37 de ani și de fiica sa cea mică, Anna, în vârstă de doar un an.

Era pe fundul mării, într-un sac de plastic pe care tatăl ei a scufundat-o legând de ea o ancoră. Este vorba de corpul Oliviei, una dintre cele două surioare răpite de tatăl lor, Tomás Gimeno, pe 27 aprilie anul trecut în Tenerife. Garda Civilă a localizat geanta în care se aflau rămășițele unei fetițe de 6 ani, despre care sunt siguri că aparțin Oliviei, în largul portului Güimar, același port din care Tomás Gimeno a plecat în noaptea dispariției cu barca sa, după ce și-a răpit cele două fiice și și-a amenințat fosta parteneră spunându-i că nu le va mai vedea niciodată.

Cadavrul Oliviei a fost transferat la Institutul Anatomo-Legal din Tenerife pentru autopsie, în timp ce căutările continuă pentru găsirea cadavrului Annei, cea mai mică dintre cele două surori, în vârstă de numai un an, în timp ce nu există nicio urmă a tatălui lor.

Fetițe răpite de tatăl lor în Tenerife: Cadavrul Oliviei, de 6 ani, găsit într-un sac pe fundul mării

 


Cu doar trei zile în urmă, sonarul folosit de anchetatori identificase nu departe, în aceeași zonă, o pătură și o butelie de aer comprimat, ambele aparținând lui Tomás. Încă de la început, anchetatorii și-au concentrat căutările pe mare, mai ales după ce barca bărbatului a fost găsită abandonată în mijlocul mării în joia următoare dispariției lor. Nu departe de ambarcațiune, a fost văzut plutind un scaun de mașină: la bord au fost găsite urme de sânge, pe care analizele au confirmat că este al bărbatului care, potrivit anchetatorilor, nu acceptase niciodată sfârșitul relației cu fosta parteneră, până la punctul de a-l fi atacat pe noul iubit al femeii.

Anna și Olivia sunt dispărute din noaptea de 27 aprilie: cu câteva ore înainte, tatăl, Tomás, a plecat să o ia pe fiica cea mică, în vârstă de puțin peste un an, de la domiciliul partenerei sale, Beatriz, de care se despărțise în urmă cu câteva luni. Nu a existat nicio decizie judecătorească privind custodia fiicelor, ci doar o înțelegere verbală între cei doi, care a continuat în mod pașnic pentru o perioadă de timp.

Cu toate acestea, în acea zi, ceva a mers diferit: după ce a petrecut ore întregi cu cele două fete, Tomás nu le-a adus înapoi mamei lor seara: femeia a mers la casa fostului ei partener pentru a le aduce pe fetițe acasă, dar nu a găsit pe nimeni acolo. În acel moment și sunat de mai multe ori fostul partener.

Inițial bărbatul i-a spus că va lua cina cu fetele înainte de a le duce acasă, apoi, într-un al doilea apel telefonic, a schimbat tonul conversației, amenințând-o și spunându-i că nu-l va mai vedea niciodată pe el sau pe fiicele ei. În acel moment, femeia a mers la "Garda Civilă" din Radazul pentru a raporta dispariția fiicelor sale. Tomás și-a închis apoi telefonul mobil și a dispărut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel