Spania. Doi români, un bărbat și o femeie, au jefuit un bărbat în plină stradă. Au pretins că sunt surzi și l-au deposedat de un ceas de mii de euro

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
garda_civila_spania
garda_civila_spania

Un bărbat, în vârstă de 79 de ani, a fost atacat marți, în localitatea S'Horta (Felanitx),  de doi necunoscuți, o femei și un bărbat, care l-au jefuit de un ceas Patek Philippe, în valoare de 32.000 de euro. 

 

 

 

Garda Civilă îi caută pe acum cei doi hoți, care l-au atacat pe bătrânul de 79 de ani, furându-i ceasul. Evenimentele s-au produs în jurul orei 13:15, când un bărbat a parcat mașina lângă piață pentru a merge la farmacie. La întoarcere, acesta a fost abordat de un român care s-a prefăcut surdo-mut. Necunoscutul l-a apucat cu putere de braț pe bătrânul care a încercat să se apere.

La um moment, a apărut și complicele românului, o femeie, care a smuls de pe brațul bătrânului ceasul de 32.000 de euro. Imediat, cei doi hoț s-au făcut nevăzuți. Victima a suferit câteva tăieturi minore la mână, însă nu a fost necesar să fie transferată la spital. „Pare incredibil că astfel de lucruri se întâmplă în Plaza de s'Horta, o zonă despre care credeam că este cel mai liniștit loc din Mallorca”, a spus victima jurnaliștilor de la ultimahora.es 

Bărbatul a depus plângere la Garda Civilă din Felanitx, care a demarat o anchetă în vederea reținerii celor doi hoți. Femeia este cunoscută în zonă, prin modul său de acțiune. Are peste 40 de ani și este de talie înaltă. Are mereu în mână foi și pretinde că strânge semnături în favoarea surzilor. Desigur, în realitatea, românca caută persoane în vârstă, care au ceasuri de ultimă generație, scriu jurnaliștii de la ultimahora.es.

Potrivit unor surse din poliție, ea le smulge cu dibăcie ceasurile, încât victima nici nu își dă seama. În alte cazuri folosește violență.  Anchetatorii spun că românca vizitează diferite orașe din Mallorca, alegând locurile aglomerate pentru a-și detecta victimele. Poate identifica un ceas valoros și, odată ce și-a stabilit ținta, își urmărește victima și se aruncă asupra ei la momentul potrivit. Agenții spun că, în unele cazuri, se preface că își cunoaște victimele și le îmbrățișează. Totul se întâmplă atât de repede încât victimele nu realizează că au rămas fără ceas.  Bunurile furate sunt vândute pe piața neagră, la preuri mult mai mic decât cele reale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel