Spania: Doi bărbaţi care vindeau droguri pentru a finanţa un "război rasist", arestați

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Poliţia spaniolă a anunţat duminică arestarea, după o anchetă care a durat mai mult de un an, a doi bărbaţi care vindeau droguri pentru a cumpăra arme pe care ar fi urmat să le folosească într-un "război rasist", relatează Reuters.

Cei doi, ale căror nume nu au fost dezvăluite, intenţionau să cumpere arme şi să creeze "grupuri izolate ale supremaţiei albe", a menţionat poliţia. În cursul unei percheziţii, au fost găsite un steag nazist şi alte simboluri ale "supremaţiei albilor". Poliţia a descoperit de asemenea mesaje difuzate de suspecţi în social media în care era elogiat Brenton Tarrant, australianul care a împuşcat mortal 51 de musulmani la Christchurch, în Noua Zeelandă, în martie anul trecut.

În mesajele pe internet, cei doi "şi-au exprimat intenţia de a procura arme şi de a pregăti ceea ce au numit drept un război rasist, cu intenţia de a desfăşura un atac", se arată într-un comunicat al poliţiei. Arestările au avut loc la Ronda, în Andaluzia, şi Pamplona, în nord-estul Spaniei, la 10 decembrie. Cei doi bărbaţi au compărut în faţa unui tribunal din Lleida, Catalonia, sub acuzaţia de instigare la ură, posesie de arme şi explozibil, susţinerea terorismului rasist şi delict contra sănătăţii publice, fiind eliberaţi condiţionat. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel