Spania. Coșmarul unei minore românce, ținută ca sclavă de un cuplu de conaționali: „O amenințau constant că-i iau bebelușul”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Spania. Coșmarul unei minore românce, ținută ca sclavă de un cuplu de conaționali: „O amenințau constant că-i iau bebelușul”
Spania. Coșmarul unei minore românce, ținută ca sclavă de un cuplu de conaționali: „O amenințau constant că-i iau bebelușul”

Secția a III-a Curții Provincial de Cordoba a condamnat un cuplu de români, din Lucena, la câte cinci ani de închisoare fiecare pentru comiterea unei infracțiunii de trafic de ființe umane în scopul exploatării cerșetoriei față de nora lor, minoră de 15 ani.

Faptele dovedite datează din 2013 când minora a fost dată la această căsătorie de către părinții săi din România în schimbul unor bani, pentru a se căsători cu fiul acuzatului, care are aceeași vârstă ca ea. Fata avea la acea dată 15 ani.

În acest scop, minora s-au mutat în orașul Lucena, din Cordoba. Băiatul cuplului care au luat-o pe fată din România nu era căsătorit cu aceasta, dar a trăit și a avut relații sexuale, în urma cărora s-a născut fiul lor în decembrie 2014.

 

Fata, șantajată constant că îi vor lua bebelușul 

 

Astfel, așa cum se menționează în hotărârea furnizată către ABC de Curtea Superioară de Justiție din Andaluzia (TSJA), de la începutul anului 2015, inculpații, profitând de vulnerabilitatea acestei minore, cu un fiu nou-născut într-o țară străină, au obligat-o să cerșească și să vândă flori în Lucena, Antequera sau Osuna, luându-i întotdeauna banii obținuți.

Pentru a o ține în acea situație, au dus-o în locuri unde trebuia să cerșească și să vândă flori. Au urmărit-o în mod constant, astfel încât să nu ia contact cu terți cărora le-ar putea spune situația. În plus, inculpații au intimidat-o amenințând că nu-și va mai vedea bebelușul, uneori fiind împinsă și bătută.

În ceea ce privește bebelușul, „a fost obișnuit să șantajeze minorul, să o subjugeze și să o supună planurilor de exploatare și profit ale acuzatului”, adaugă hotărârea.

 

Minora, salvată de o femeie

 

Instanța consideră că parametrii luați în considerare de Curtea Supremă au fost dați pentru validarea mărturiei victimei și „sunt apreciați în mod clar în declarația minorului, printr-o mărturie răsunătoare, coerentă, fără sudură, care constituie o relatare detaliată”.

Ajutorul unei femei care a văzut-o la Lucena a fost cel care a scos-o din acea situație de sclavie. Ea a primit-o în casă, după ce i-a tratat rănile pe care le-a avut la gât. Femeia respectivă a îndemnat autoritățile să intervină. Tânăra a renunțat la orice tip de despăgubire.

Procuratura Cordoba a solicitat în rechizitoriul său șase ani și șase luni de închisoare pentru acest cuplu pentru o infracțiune de trafic de ființe umane în scopul exploatării cerșetoriei. La această pedeapsă, Ministerul Public a solicitat, de asemenea, un ordin de interzicere a comunicării sau abordarea victimei timp de opt ani, lucru care a fost prevăzut și de instanță în hotărârea sa.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel