Spania: Concediul pentru creșterea copilui, MĂRIT

Andreea Cosma / 1 mar 2019, 17:51 Salveaza PDF Comentarii

Concediul de paternitate va fi prelungit în Spania. Este una dintre cele mai aşteptate măsuri ale guvernului Pedro Sánchez. 

În prezent, concediul de paterintate are o durată de cinci săptămâni, dar conform decretului aprobat astăzi, durata se va mări progresiv.

Începând de la publicarea decretului, concediul pentru taţi va fi de opt săptămâni, pentru ca în anul 2021 să ajungă la 16 săptămâni, adică la egalitate cu cel de maternitate.

Această măsură garantează, spune guvernul socialist de la Madrid, egalitatea între femei şi bărbaţi în privinţa dreptului de a se bucura de nou-născuţi şi de a beneficia şi de un venit, în acelaşi timp.

În cazurile naşterilor multiple, cu doi sau mai mulţi copii, concediul de paternitate se prelungeşte cu câte două săptămâni pentru fiecare copil.

 

Măsuri şi privind evacuarea locuinţelor

 

Tot astăzi, guvernul a mai aprobat un drecret privind locuinţele. Acesta prevede, între altele, că judecătorii care aprobă evacuările din case trebuie să aprecieze şi gradul de vulnerabilitate a celor afectaţi şi să aducă la cunoştinţa serviciilor sociale situaţiile respective.

Anul trecut au fost executate peste 35.000 de evacuări din cauza neplăţii chiriei şi aproximativ 18.000 din cauza neplăţii creditelor ipotecare.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy