Clienții DIGI din Spania, ținta escrocheriei "Oferta". Cum rămâi fără banii de pe card

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Tot mai mulți clienți ai operatorului de telecomunicații Digi Spania reclamă faptul că sunt asaltați cu "oferte speciale" de către escroci. Presa din această țară scrie despre Escrocheria Oferta și trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că oamenii rămân fără bani pe card.

În ultimele săptămâni, unii clienți Digi din Spania au avut de a face cu apeluri false din partea escrocilor care folosesc numele operatorului. Compania avertizează clienții să nu dea curs cererilor și explică în ce constă această escrocherie.

Cum funcționează Escrocheria Oferta pentru clienții Digi Spania

 

Clienții operatorului primesc două apeluri, la o oarecare distanță unul de celălalt. Pe de o parte, oamenii primesc un apel fals prin care le este comunicat faptul că promoția pe care o au se va încheia și că prețul va fi majorat. Câteva minute mai târziu, omul este sunat de altcineva care pretinde că este de la un operator concurent și că există o ofertă specială pentru a schimba furnizorul de servicii. 

În altă versiune, clienții primesc un apel telefonic fals de la persoane care susțin că reprezintă compania și care oferă o scădere a prețului sau o înmulțire a beneficiilor. Dacă persoana sunată acceptă, îi sunt solicitate datele personale, datele din buletin, precum și numărul de cont bancar. 

În ambele versiuni ale escrocheriei, răufăcătorii încearcă să obțină date personale ale clienților Digi, unele extrem de sensibile precum datele cardului, sau date din buletin. Totul pentru a goli conturile celor păcăliți, scrie publicația movilonia.com.

Digi nu procedează în acest fel

 

Digi denunță această practică și amintește că toate tarifele nu sunt promoționale, astfel că utilizatorul se bucure întotdeauna de același preț pentru servicii.

"Dacă dorim să comunicăm ceva legat de produsele sau serviciile dumneavoastră, vă vom informa prin E-mail sau prin SMS", spun reprezentanții operatorului.

Aceasta nu este prima tentativă de fraudă în numele companiei. În 2019, o societate din România a folosit brandul Digi într-o campanie în care anunța că oferă gratis un iPhone XS sau un Samsung Galaxy S10.

[citeste si] 

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel