Spania. Casa unei românce, incendiată de doi conaționali. Detalii noi ies la iveală

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Spania. Casa unei românce, incendiată de doi conaționali. Detalii șocante ies la iveală.
Spania. Casa unei românce, incendiată de doi conaționali. Detalii șocante ies la iveală.

Poliția îl caută pe bărbatul care, sâmbătă, a dat foc unei locuințe din Ronda Guinardó din Barcelona unde stătea o femeie, împreună cu fiul ei. În momentul incendiului, nimeni nu se afla înăuntru. În plus, bărbatul avea un ordin de restricție, deoarece o agresase sexual pe victimă. Suspectul este un cetățean român.

Atacatorul nu a incendiat singur locuința. El a fost ajutat de un alt individ, care, după ce a dat foc casei, a doua zi s-a apropiat din nou de proprietate pentru a o amenința cu moartea pe femeie. Imaginile de supraveghere din zonă le-au permis polițiștilor să îl identifice și să îl aresteze pe acesta. În plus, infractorul avea și un cuțit când și-a amenințat victima.

Deși locuința a ars în totalitate, restul apartamentelor din clădire nu au fost afectate și ceilalți locatari s-au putut întoarce în casele lor, după ce pompierii au stins flăcările, sâmbătă dimineața, scrie abc.es.

Citește și Spania. Un român a incendiat casa unei femei, pe care o agresase sexual. Victima și fiul ei au rămas pe drumuri

După incident, mai mulți martori au declarat, pentru poliție că doi indivizi au provocat focul, aruncând canistre cu mai mulți litri de lichid inflamabil, după care i-au dat foc și au fugit. Ambii suspecți sunt cetățeni români. Agenții încearcă acum să îl localizeze și pe agresorul sexual, care are un ordin de restricție în vigoare.

 

Victima și agresorii săi se ocupat de jafuri din locuințe și magazine

 

Polițiștii au deschis o anchetă pentru a încerca să clarifice ce s-a întâmplat, deși,  nici victima, nici singurul arestat nu au explicat clar de motivul hărțuirii.  Atât victima, cât și agresorii săi sunt cetățeni români și toți au dosare penale pentru spargeri de locuințe și magazine. De altfej, femeia a fost arestată  de două ori în trecut, iar agresorii săi - de peste treizeci de ori, scrie sport.es

 

Românca locuia la demisolul clădirii

 

Lluís era proprietarul unei curățătorii chimice, situată la parterul casei de pe Ronda Guinardó din Barcelona. Fiului său nu i-a plăcut niciodată prea mult acel spațiu de la demisol și a tas obloanele afacerii. Vechea curățătorie era acum ocupată ilegal de luni de zile de o familie de români.

Sâmbătă după-amiază, doi bărbați, de naționalitate română, s-au prezentat la locație, având cu ei o sticlă de plastic umplută cu un lichid inflamabil. Bărbatii au aruncat lichidul în interiorul demisolului, apoi i-au dat foc. Mai mulți martori i-au văzut de pe stradă. „La început nu i-am dat importanță, dar ulterior am observat că zgomotul a crescut. Am ieșit la palier și i-am văzut pe vecini, care erau pe scară și mergeau spre ieșire. M-au avertizat că ceva a luat foc”, spune  o femeie, care locuiește la primul etaj.  Din fericire, nimeni nu a fost rănit  în incendiu.

Focul a distrus demisolul în câteva minute, transformând totul în cenușă. După cum spun vecinii, familia de români a depozitat înăuntru  mobilierul pe care îl luase din casele jefuite. Flăcările nu au afectat structura clădirii și când pompierii au lichidat focul,  vecinii au putut reveni în apartamentele lor. Cu excepția familiei de români, care și-a pierdut acoperișul și care beneficiază acum de  serviciile sociale  ale Primăriei.

[citeste si]

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel