Spania. Românca, scăpată din casa incendiată de fostul iubit, supusă umilințelor, ani la rând: 'Ori ești a mea, ori a nimănui'

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Spania. Românca care a scăpat din casa incendiată de fostul iubit, supusă umilințelor, ani la rând - Imi spunea ori ești a mea, ori a nimănui
Spania. Românca care a scăpat din casa incendiată de fostul iubit, supusă umilințelor, ani la rând - Imi spunea ori ești a mea, ori a nimănui

O româncă din Spania a fost la un pas de moarte, după ce locuința sa a fost cuprinsă de flăcări.  "Mi-a dat foc la casă, dar eu mi-am salvat viața", le-a spus, polițiștilor, românca Monicăi Trăistaru, femeia care a suferit, ani în șir, violențe din partea fostului ei partener.

La ultimul episod violent, românca și cei doi copii au scăpat din ghearele morții, după ce fostul ei iubit, un român, i-a incendiat casa, în care Monica locuia cu chirie, relatează Diario de Huelva.

Monica Trăistaru trăiește în Spania de cincisprezece ani, după ce a ajuns aici în căutarea unei vieți mai bune. Femeia lucra în agricultură și își creștea singură cei doi copii. Ultimul ei partener, un compatriot, a cunoscut-o la Rociana și au început o relație de iubire, care s-a încheiat  după mai multe episoade de violență și agresiune fizică, bazate pe o gelozie incontrolabilă a bărbatului. Acesta chiar a împiedicat-o pe Monica să aibă vreun contact cu tatăl celor doi copii.

 

"Îl suna pe șeful meu ca să mă dea afară de la serviciu", mai spune Monica 

 

Prin urmare, Monica a decis să pună capăt relației, însă bărbatul nu era dispus să accepte.  "Îmi spunea: ori ești a ea, ori a nimănui", spune Monica, despre amenințările românului. într-un final, femeia a cerut ajutorul poliției și a solicitat un ordin de restricție. 

Citeste si. Spania. O româncă și cei doi copii ai săi, la un pas de moarte după ce fostul iubit a încercat să-i ardă în casă

Ulterior, bărbatul a suferit două atacuri de cord, ceea ce a făcut-o pe Monica să se teamă că o plângere penală i-ar putea distruge și mai mult sănătatea bărbatului. I-a fost milă și această greșeală aproape că a costat-o viața ei și a copiilor.

După ce s-a văzut scăpat de plângerea penală, românul a decis să se întoarcă în țara sa de origine, ca să scape de închisoare.  Cu toate acestea, el ar încerca să mențină controlul și legătura sentimentală de la distanță, în ciuda deciziei Monicăi de a pune capăt acestei relații toxice.  "Îl suna pe șeful meu ca să mă dea afară de la serviciu", mai spune Monica, mai scrie Diario de Huelva.

 

Incendiul a provocat daune la structura imobilului

 

 
Potrivit victimei, bărbatul s-a întors în Spania. Marți, bărbatul a sunat la ușa Monicăi. Când a aflat că femeia așteaptă un coleg, a atacat-o. Femeia s-a apărat cum a putut, zgâriindu-l pe față, iar el i-a smuls "câteva șuvițe de păr". Nereușind să o doboare, românul  a mers la bucătărie de unde a luat un cuțit cu care a încercat să o atace pe femeie. În acel moment, povestește Monica, copiii "în pijamale și șlapi au luat câinele și au fugit în stradă".

Într-un final, și femeia a reușit să iasă din casă, iar bărbatul, rămas singur în casă, a folosit focul ca pe o armă de răzbunare. Mona, așa cum este alintată de prietenii ei, spune că bărbatul "mi-a dat foc la casă, dar eu și copii ne-am salvat viața".  Cu toate acestea, femeia are încredere în bunăvoința șefului de a-i da niște bani în avans, întrucât agresorul a lăsat-o "fără bani și fără casă".

 

Pompierii au intervenit rapid, înainte ca flăcările să se extindă și la alte case

 

Reamintim că incendiul s-a produs, marți, în jurul orei 18.30, într-un imobil situat pe strada Pizarro de Rociana del Condado din Huelva. Personalul de la Serviciul Provincial de Pompieri a intervenit rapid, înainte ca flăcările să se extindă și la alte case. 

O româncă stabilita în Huelva, Spania, a trecut printr-un adevărat coșmar, după ce locuința în care locuia cu chirie a fost cuprinsă de flăcări. Din fericire, nimeni nu a fost rănit iar femeia a reușit să iasă la timp din casă alături de cei doi copii ai săi. 

Principala ipoteză în acest caz este incendierea intenționată, după ce fostul iubit al femeii a provocat un scandal monstru fix înainte să izbucnească flăcările. Vecinii româncei spun că incendiul a fost provocat intenționat de un bărbat, cu care românca avusese o relație sentimentală vara trecută. Oamenii spun că înainte de incident s-a auzit o ceartă foarte puternică între cei doi, urmată de fuga din casă a femeii cu cei doi copii ai săi. Aceștia au declarat că nu știu dacă femeia a ieșit înainte sau după declanșarea flăcărilor. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel