Spania. Apelul unui român, suspectat de coronavirus: „Se joacă cu viața lor”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Știrile PRO TV
Sursa foto: captură Știrile PRO TV

Bilanţul epidemic a ajuns la 1.720 de morţi în Spania şi se înregistrează 28.572 de cazuri de coronavirus, anunţă autorităţile de la Madrid. Printre cei cu COVID-19 este şi celebrul tenor spaniol Placido Domingo.

El a făcut anunţul pe o reţea de socializare şi a spus că este în izolare şi se simte bine. Pe de altă parte, un român stabilit în Spania a descris experienţa prin care a trecut după ce a fost internat în spital cu febră mare şi tuse seacă.

Florin Filimon este un român stabilit în oraşul spaniol Zaragoza şi a trăit experienţa internării în spital.

„Am fost suspectat de coronavirus, aseară am chemat ambulanţa pentru că aveam febră peste 39 de grade şi tuse seacă. Am fost dus la spitalul militar din oraş pentru că spitalele normale sunt deja arhipline, nu mai sunt locuri pentru pacienţi, atenţie, vorbim de 600 de paturi, pentru că numărul cazurilor se amplifică de la o zi la alta. Ce am văzut aseară în spital e greu de imaginat”, a spus Florin.

 

„Virusul este extraordinar de periculos”

 

După ce a fost consultat, Florin a fost trimis acasă. Nu are Covid-19, însă trebuie să stea izolat cel puţin 14 zile. Încă şocat de cele trăite are un mesaj pentru noi toţi.

„Pentru că am văzut ce se întâmpla pe canalele de media, românii care ies duminica la cumpărături, în parc, să se întâlnească. Este incredibil, se joacă cu viaţa lor. Virusul este extraordinar de periculos. Se poate extinde, apeşi pe buton la lift - ai luat virusul sau mâner, clanţa, ambalaj, te duci să iei mâncare, cine a pus mâna pe pachet? Poate cineva care are deja virusul. Intraţi în casă, hainele trebuie scose şi depozitate într-un loc separat, pe balcon, la aer, pentru că virusul pe textil are un timp de viaţă de patru ore”, a adăugat Florin, potrivit Știrile PRO TV.

 

Pedro Sanchez: „Ce e mai rău abia urmează să vină”

 

Din păcate, în Spania vin vremuri şi mai rele. O spune chiar premierul.

„Din nefericire, ce e mai rău abia urmează să vină, în faţa noastră sunt zile grele. Vom vedea impactul celor mai grele şi devastatoare, care ne vor împinge la limită capacităţile noastre materiale şi morale, dar şi tenacitatea ca societate”, a spus Pedro Sanchez, premierul Spaniei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel