Dreptate pentru Andreea Celea, românca ucisă în Dominicană: Gabriel Villanueva, condamnat la ani grei de închisoare

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
andreea_celea_romanca_ucisa
andreea_celea_romanca_ucisa

Au trecut mai mult de doi ani și jumătate de la moartea tragică a tinerei de origine română Andreea Celea, în vârstă de 21 de ani, care a căzut de la etajul opt al hotelului W&P situat în sectorul Bella Vista la 1 septembrie 2018. Iubitul ei de la acea vreme, suspectat că a omorât-o după o ceartă, și-a afla astăzi pedeapsa: 20 de ani de închisoare pentru Gabriel Villanueva, vinovat de omuciderea.

Andreea a căzut din camera unui hotel din capitală pe care amândoi l-au ocupat în noaptea de 31 august a acelui an, fapt pe care instanța l-a calificat drept omucidere, împotriva argumentului apărării lui Villanueva, care a afirmat întotdeauna că fapta a fost sinucidere. 

Impunând această pedeapsă de 20 de ani pentru omucidere și violență în familie, judecătorii au acceptat cererea Ministerului Public în acest sens și l-au condamnat pe Villanueva să plătească costurile procesului și să despăgubească familia lui Celea cu cinci milioane de pesos.

 

Andreea a suferit violențe din partea acuzatului

 

Printre argumentele sale, Ministerul Public a afirmat că victima a suferit violențe din partea acuzatului, coroborată de martorii care au depus mărturie despre această circumstanță că, de fapt, Andreea a obținut un ordin de protecție.

Pentru instanță, „a existat, fără îndoială, un cerc de violență” sistematic, conform dovezilor prezentate, elemente care au făcut posibilă determinarea faptului că acest comportament violent a fost declanșatorul omuciderii.

Victima a avut răni de luptă, conform autopsiei, iar locul impactului după căderea de la etajul 8 indică faptul că a existat o mișcare parabolică, adică a existat un impuls anterior și că acest impuls a fost generat de forța externă, nu a fost voluntar, astfel încât dovezile indică învinuitul ca fiind responsabil.

 

4.313 pagini de mesaje și comunicări telefonice

 

Președintele instanței, Clarivel Nivar Arias, a justificat întârzierea deciziei din cauza faptului că au fost utilizate 21 de zile lucrătoare în cunoașterea procesului, în care au fost prezentate mii de elemente probante care au fost supuse unei analize scrupuloase.

În plus față de analiza declarațiilor martorilor care au depus mărturie, acestea trebuiau comparate cu probele, inclusiv un DVD cu 4.313 pagini de mesaje și comunicări telefonice pe care instanța le-a citit în timpul deliberării sale și a verificat 787 de imagini pe care le-a comparat și cu elementele probante.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel