Spania. Victimele lui Eugen Marin Sabău cer statului despăgubiri de 60.000 de euro

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Spania. Un român arestat, după ce a agresat sexual o angajată de la Spitalul Universitar din Navarra
Spania. Un român arestat, după ce a agresat sexual o angajată de la Spitalul Universitar din Navarra

Victimele românul Eugen Marin Sabău, cunoscut şi ca „pistolarul din Tarragona”, vor să ceară despăgubiri din partea statului spaniol care vor ajunge până la 60.000 de euro. 

Victimele lui Eugen Sabau vor cere statului spaniol despăgubiri care vor ajunge până la 60.000 de euro. Așa a declarat avocatul sindicatului USPAC (care îi reprezintă pe agenții Mossos d'Esquadra, cei care au fost răniți de atacatorul român), José Antonio Bitos, într-un interviu de marți dimineață la RAC1. 

„Deși astăzi procedura penală s-a încheiat, asta nu înseamnă că în Europa nu putem continua cazul”, a argumentat avocatul, adăugând că „una dintre opțiuni este ca statul să despăgubească victimele pentru încălcarea unui drept fundamental precum este cel al protecției judiciare efective”.

Pe de altă parte, avocatul lui Sabău, Gerard Amigó, a mai subliniat în declarații către RAC1 că „arestarea a fost total disproporționată” și, din acest motiv, „Sabău a rămas așa cum a fost”. Avocatul a detaliat că evenimentele nu s-au petrecut așa cum s-a publicat, întrucât „dintotdeauna s-a spus că a fost închis într-o casă de la o fermă, dar nu este adevărat, l-au doborât în ​​mijlocul unui câmp deschis”. În plus, potrivit lui Amigó, clientul său „a încercat să comunice cu poliția”.

Pistolarul din Tarragona, românul Marin Eugen Sabău, a fost eutanasiat

 

Strasbourg, decizie în favoarea românului

 

Curtea pentru Drepturile Omului de la Strasbourg a refuzat să suspende provizoriu eutanasierea lui Sabău, așa cum a cerut sindicatul USPAC.

Instanța susține că nu aplică suspendarea decât în cazuri urgente de expulzare și extrădare, atunci când victima se confruntă cu un risc real.

Spania. Ultima dorință a românului care va fi eutanasiat, respinsă. Marin Eugen Sabău „în niciun moment nu și-a cerut scuze victimelor”

 

Marin Eugen Sabău a fost eutanasiat

 

Atacatorul din Tarragona a fost eutanasiat, astăzi, la Spitalul Penitenciarului Terrassa după ce a suferit o „tetraplegie ireversibilă cu dureri constante și persistente” în urma unei răni prin împușcare. El este primul deținut aflat în detenție preventivă din Spania care se stinge în mod asistat fără a fi fost judecat.

Evenimentele care l-au lăsat în această stare au avut loc pe 14 decembrie, când bărbatul a intrat în firma de pază unde lucrase și a împușcat trei persoane, care au trebuit să fie spitalizate. Mossos a lansat apoi o căutare a suspectului de împușcături și a reușit să îl neutralizeze la periferia orașului Riudoms (Tarragona).

Spania. Un român și-a împușcat trei colegi după ce i-a amenințat cu pistoale și săbii: Poliția bănuiește că Eugen plănuiește un masacru - FOTO

 

-----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel