Spania. Un român s-a stins din viață după aproape o lună de agonie: A intrat în comă după ce a fost atacat la o terasă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Spania. Un român s-a stins din viață după aproape o lună de agonie: A intrat în comă după ce a fost atacat la o terasă. FOTO: captură huelvainformacion.es
Spania. Un român s-a stins din viață după aproape o lună de agonie: A intrat în comă după ce a fost atacat la o terasă. FOTO: captură huelvainformacion.es

Un român, în vârstă de 45 de ani, care a fost bătut crunt pe 30 iulie în El Portil, provincia Huelva, comunitatea autonomă Andaluzia din sudul Spaniei, s-a stins din viața din cauza rănilor suferite. 

Românul a primit o bătaie brutală și nu a reușit să depășească gravitatea rănilor la care a fost supus. Bărbatul a rămas în stare foarte gravă de atunci și era internat la spitalul Juan Ramón Jiménez din Huelva. Conform apropiaților citați de presa din Spania, românul era în comă indusă, iar astăzi, din nefericire, a murit.

 

Românul era de peste 10 ani în Spania

 

Presupusul agresor a fost identificat și arestat a doua zi după evenimente, mai exact duminică, 31 iulie, „în calitate de presupus autor al unei infracțiuni de vătămare gravă”, întrucât i-ar fi dat „o serie de lovituri victimei”.

Potrivit presei din Spania, atacul a avut loc din motive care nu au fost încă dezvăluite, pe terasa unui hotel din El Portil (Punta Umbría). Atacul a fost înregistrat de o cameră de supraveghere, însă brutalitatea a avut loc ulterior, în stradă, în afara spațiului monitorizat video.

Românul locuia de mai bine de un deceniu în Cartaya, unde era binecunoscut după ce a lucrat ca ospătar, și chiar ca manager, în diferite baruri, restaurante și cafenele din acel municipiu de coastă. La momentul producerii faptelor, victima locuia de ceva vreme în El Portil, unde lucrase și câteva veri într-un cunoscut bar de pe plaja menționată, motiv pentru care era cunoscut și apreciat și în zona atât de vizitatori, cât și de alți oameni de afaceri hotelieri și lucrători din sectorul respectiv, dintre care unii i-au plâns moartea din această dimineață.

 

Vezi și

 

Pistolarul din Tarragona, românul Marin Eugen Sabău, a fost eutanasiat

 

Atacatorul din Tarragona a murit marți prin eutanasiere. El a cerut să moară după ce a devenit tetraplegic "cu dureri constante și persistente". Ieri, românului care se face vinovat de un atac armat la sediul firmei la care lucra, în Spania, i-a fost refuzată ultima dorință.

Atacatorul din Tarragona a fost eutanasiat la Spitalul Penitenciarului Terrassa după ce a suferit o "tetraplegie ireversibilă cu dureri constante și persistente" în urma unei răni prin împușcare. El este primul deținut aflat în detenție preventivă din Spania care se stinge în mod asistat fără a fi fost judecat.

Evenimentele care l-au lăsat în această stare au avut loc pe 14 decembrie, când bărbatul a intrat în firma de pază unde lucrase și a împușcat trei persoane, care au trebuit să fie spitalizate. Mossos a lansat apoi o căutare a suspectului de împușcături și a reușit să îl neutralizeze într-o casă de la periferia orașului Riudoms (Tarragona).

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel