Spania. Un român a căzut într-un puț adânc de 40 de metri: Prietenul lui și-a dat seama și a alertat autoritățile

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Spania. Un român a căzut într-un puț adânc de 40 de metri: Prietenul lui și-a dat seama și a alertat autoritățile
Spania. Un român a căzut într-un puț adânc de 40 de metri: Prietenul lui și-a dat seama și a alertat autoritățile

Un român, în vârstă de 64 de ani, a căzut, ieri, într-un puț adânc situat lângă o fermă, în Alcázar de San Juan, provincia Ciudad Real, Spania.

Agenții Poliției Locale Argamasilla de Alba și ai Gărzii Civile au colaborat, ieri după-amiază, cu membri ai stației de pompieri Alcázar de San Juan pentru salvarea unui român, în vârstă de 64 de ani. Bărbatul a căzut într-un puț abandonat în momentul în care căuta fier vechi alături de un conațional. 

Prietenul românului și-a dat seama că acesta a căzut și a alertat imediat autoritățile. Polițiștii ajunși la fața locului au constatat că românul era la o adâncime de aproximativ 30 de metri în puț. 

Doi pompieri au coborât în puț până când au ajuns la nivelul victimei, într-o acțiune cu risc evident, în timp ce membri ai Poliției Locale și Gărzii Civile au intervenit la frânghiile care țineau salvatorii. 

 

Românul era la o adâncime între 30 - 40 de metri

 

Românul a fost localizat la o adâncime între treizeci și patruzeci de metri, fiind suspendat pe un fel de pervaz, prins între o roată și un tub, ceea ce l-a împiedicat să cadă pe fundul puțului, care mai avea încă zece metri adâncime.

După ce a fost asistat și asigurat, cu elementele de securitate aferente, românul a fost ridicat de pompieri, ajutați de la gura puțului de agenți ai Poliției Locale și Gărzii Civile, care au tras frânghiile de siguranță urmând indicațiile salvatorilor.

Din fericire, operațiunea de salvare s-a încheiat cu succes în jurul orei 20:30.

Românul, rezident în Argamasilla de Alba, după ce a fost tratat inițial de serviciile medicale de urgență deplasate la fața locului, a fost ulterior transferat la Spitalul General din Tomelloso. Potrivit medicilor, românul nu a prezentat răni care să fie periculoase pentru viața sa, însă avea numeroase vânătăi din cauza căzăturii. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel