Spania. Șase români, escrocherie de proporții cu metoda „furt afectiv”. Cum acționau

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Spania. Șase ROMÂNI, ESCROCHERIE de proporții cu METODA „furt afectiv”. Cum acționau. FOTO: captură larazon.es
Spania. Șase ROMÂNI, ESCROCHERIE de proporții cu METODA „furt afectiv”. Cum acționau. FOTO: captură larazon.es

Poliția Națională a arestat, astăzi, șase români, membri ai unei organizații criminale specializate în escrocheria cunoscută sub numele de „furt afectiv”, care constă în faptul că femeile din grupul infracțional se apropie de victimă, de preferință vârstnice, și le distrag atenția pentru a fura bijuterii și obiecte de valoare.

Mai exact, trei bărbați și trei femei de origine română, cu vârste cuprinse între 24 și 30 de ani, au fost arestați ca presupuși autori ai mai multor furturi și aparținând unui grup infracțional, potrivit unor surse din Poliția Națională.

Ancheta a început în aprilie anul trecut în orașul Cartagena, când a fost depistată o organizație criminală românească dedicată săvârșirii infracțiunilor contra proprietății (furt și jaf cu violență), prin modus operandi cunoscut în argoul poliției sub denumirea de „furt afectiv”.

Anchetei i s-au alăturat oficiali din cadrul Grupului UDEV al Brigăzii Provinciale de Poliție Judiciară a Comandamentului Superior al Poliției din Regiunea Murcia, în condițiile în care această organizație criminală a acționat în mod itinerant, reușind să detecteze marea mobilitate pe întreg teritoriul. Astfel, nu au stat mai mult de cinci sau șase zile în aceeași localitate

 

Modul de acțiune

 

Modul de acțiune al acestui grup infracțional a constat în abordarea victimei (de preferință persoanele în vârstă), de către femeile din grup. Au distras victimele în moduri diferite, cu scopul de a le distrage atenția și de a putea fura cu pricepere bijuterii (ceasuri de aur și de înaltă valoare Rolex) sau obiecte valoroase.

Acest grup organizat este format de obicei dintr-un grup mare de oameni împărțiți în echipe mici. În mod normal, un bărbat acționează ca șofer (pentru a transporta femeile) și una sau două femei care sunt cele care efectuează actele direct.

Poliția Națională subliniază că aceste grupuri infracționale, odată ce au început acțiunea, nu ezită să folosească violența dacă sunt prinși, provocând în multe cazuri răni grave victimelor.

În cele din urmă, operațiunea desfășurată de Poliția Națională a făcut posibilă dezmembrarea acestui grup infracțional specializat în comiterea de jafuri și jafuri cu violență, procedând la arestarea celor șase membri ai săi care au fost deja aduși în fața justiției.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel