Spania. Româncă, înșelăciune de aproape un milion de euro față de un client din clubul de hostess în care muncea

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

O româncă este judecată în Cantabria, Spania, după ce a fost acuzată că a fraudat cu aproape un milion de euro un client al clubului de hostess în care a lucrat doi ani. Parchetul solicită o pedeapsă de șapte ani închisoare pentru infracțiunea de înșelăciune continuă.

Românca este acuzată că a profitat de relația de încredere pe care a avut-o cu acel bărbat pentru a-i cere bani în ocazii succesive până l-a lăsat falit.

Potrivit acuzării, femeia a stabilit o relație de prietenie cu bărbatul, care era client al clubului de hostess unde lucra și, știind că are mai multe bunurile proprii, cât și familiale, a conceput un plan pentru a profita financiar de el.

Astfel, procurorul atrage atenția asupra faptului că „ea a cerut de la bărbat diferite sume de bani sub pretextul că a suferit diferite boli, accidente sau situații familiale extreme”.

 

Românca ar fi cerut bani pentru o operații, chimioterapie și tratamente



De exemplu, românca ar fi cerut bani pentru o operație de îndepărtare a uterului, ovarelor și reconstrucției sânilor. De asemenea, pentru tratamente de chimioterapie și radioterapie. Într-o altă situație, românca i-ar fi cerut bani pentru o operație de extirmare a unei tumoari pe creier după un presupus accident de mașină.

Când bărbatul a cerut explicații, românca „a susținut că a fost înșelată de avocatul ei în România, de către directorul băncii și că, din cauza situației de corupție din țara ei, trebuia să trimită mai mulți bani pentru a-și debloca conturile”, explică parchetul, citat de eldiarioalerta.com

Potrivit procuraturii, victima a fost de acord cu acest lucru și, uneori, „a trimis bani unei presupuse mătuși a acuzatei prin transfer bancar”, a făcut același lucru și „presupusului avocat sau directorului unei sucursale bancare din România”. „Toate aceste transferuri s-au dus fie la româncă, fie la persoane care au fost complice la aceste evenimente și care nu au fost identificate”, adaugă anchetatorii.

 

Românca a semnat documente false



Conform acestui „plan preconceput”, românca „a semnat confirmări de datorii private, știind că era fals conținutul lor, în care susținea că a primit tratamentele menționate anterior sau că a suferit extorcare pentru care a cerut bani și că intenționează să le returneze atunci când ar putea”.

În acest fel, ea a obținut diferite sume în cei doi ani, ajungând în total la 922.000 de euro.

Pentru plata acestor sume, potrivit Procuraturii, victima a avut economiile sale și, de asemenea, un cont comun cu fratele său, a solicitat împrumuturi de la bănci și împrumuturi private și a vândut proprietăți imobiliare până când a fost „absolut dezpatrimonializat”.

 

Românca este autoarea unei înșelăciuni continue



„Inculpata, care nu a primit niciunul dintre tratamentele sau intervențiile chirurgicale menționate anterior, odată ce a avut convingerea că nu va obține mai multe beneficii economice, s-a despărțit de bărbat și a dispărut de la locul de reședință obișnuit”, conchide relatarea faptele acuzării.

Potrivit acestei clasificări, acuzatul este autorul unei infracțiuni continue de înșelăciune, cu circumstanța agravantă a încălcării încrederii, pentru care se cere o pedeapsă de șapte ani de închisoare, o amendă de 3.600 de euro și despăgubiri victimei în cuantum de cât l-a înșelat.

Avocații acuzării solicită opt ani de închisoare, o amendă de 7.200 de euro și aceeași despăgubire cerută de acuzare. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel