Spania. Român, torturat 19 zile de răpitorii săi: Ars cu țigara, bătut cu un cablu, sugrumat în repetate rânduri

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Poliția Națională a eliberat, ieri, un român, care a fost răpit timp de 19 zile, legat de mâini și de picioare și grav maltratat. Cei doi presupuși răpitori, de aceeași origine cu victima, au fost reținuți pentru posibila lor relație cu evenimentele și au fost închiși.

Românul răpit a primit pumni, lovituri cu un cablu și arsuri cu țigara. Cei doi inculpați chiar i-au îndreptat un pistol spre cap și au încercat să-l sugrume în mai multe rânduri. Toate aceste umilințe au lăsat o urmă asupra bărbatului, căruia i s-au făcut diferite fotografii, cu fața desfigurată, pe care le trimiteau tatălui său cerându-i o răscumpărare în valoare de 750.000 de euro.

Investigațiile au început atunci când agenții au aflat de o răpire efectuată în orașul din Vilaverd, în Tarragona. Informațiile au fost primite prin canalele oficiale ale Oficiului atașatului de interior din România în urma plângerii depuse de tatăl victimei, care deținea o afacere de familie dedicată transportului rutier internațional de mărfuri.

Primele informații arată indicii că firma tatălui ar fi putut fi declanșatorul răpirii. Fiul, torturat timp de 19 zile, l-a avertizat pe tatăl său că un camion trebuia să efectueze „un transport special”, în care ar putea fi 700 de kilograme de marijuana, așa cum a raportat Poliția Națională. Această încărcătură a fost preluată de un alt șofer de companie care călătorise de la Valencia la Girona. Acolo, au separat mărfurile care mergeau în Germania și Italia.

 

Mărfuri furate

 

Problema cu toate aceste călătorii de trafic de marijuana prin Europa, la ordinul fiului, a fost că unul dintre șoferi dispăruse cu o parte din încărcătură. Bărbatul răpit a zburat din România în Spania pentru a se întâlni cu tatăl său și pentru a încerca să-l găsească pe șoferul de camion dispărut. Nu au reușit, așa că s-au întâlnit la Vilaverd (Tarragona) cu trei bărbați de origine albaneză, presupuși proprietari ai drogului și pe care fiul îi cunoștea.

Tatăl românului răpit a cerut șoferului ajutor pentru a afla ce se întâmplă în legătură cu fiul său și albanezii. El a răspuns că „a fost răpit până când va apărea șoferul dispărut sau până când marfa furată va fi recuperată”.

Răpitorii au sunat de pe un telefon marocan proprietarul companiei, care se întorsese în România pentru a raporta evenimentele. Poliția Națională, într-o operațiune de cooperare internațională, a instituit un dispozitiv de închidere de poliție aproape de Tarragona și a reținut unul dintre agresori. Al doilea inculpat a fost arestat la Elche.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel